Vošina deca pala u Slavoniji, ali odbranila prvo mesto

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.03.23. | 17:43

Nekse osam minuta pre kraja vodio devet golova prednosti, ali je na kraju bilo samo plus pet - 36:31

Nije bilo nikakvih očekivanja u taboru Vojvodine od današnjeg gostovanja Nekseu, pošto je su Lale praktično sa juniorima, uz svega nekoliko prvotimaca, otputovali u Slavoniju, što nije bilo dovoljno da bi se izbegao poraz u Našicamna. Ali je ispunjen jedan takmičarski cilj - da se izbegne poraz od manji od šest golova prednosti koliko je bilo u Novom Sadu za Vojvodinu - 36:31 (20:17).

Novosađani su odlično prošli, s obzirom da su u svojim redovima mahom imali igrače rođene nakon 2000. godine. Među njima su najmlađi bili golobradi momci Vukašin Pavlović, Vasilije Borojević (obojica rođeni 2006. godine), Đorđe Draško i Nenad Čavić (obojica 2007).

Izabrane vesti

Domaćin je u 52. minutu vodio sa devet golova prednosti (34:25), delovalo je da je na pomolu debakl gostujućeg tima, ali su Lale meč okončale serijom 6:2 i došle do željenog minusa.

Odličan kod Vojvodine bio je Branko Tomić sa devet postignutih golova, Kurteš je postigao šest, a Srđan Milić pet golova. Sjajan je bio i čuvar mreže Luka Arsenić koji je imao čak 15 odbrana. Kod domaćina je Luka Molosavac dao osam, a Tomislav Severec sedam golova.

Srpski šampion je zadržao prvo mesto u grupi A, ali će se crta podvlačiti tek nakon okršaja između Pelistera i Neksea 14. marta u Bitolju.



tagovi

RK VojvodinaRK NekseSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara