Odbojkaši Poljske (©FIVB)
Odbojkaši Poljske (©FIVB)

Vreme je za veliki derbi: SAD izaziva Poljsku u punoj dvorani u Katovicama

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 10:45

Utakmica trećeg kola Svetskog prvenstva igra se večeras od 20.30

Polako počinje rasplet u grupnoj fazi Svetskog prvenstva za odbojkaše. Danas i sutra su na programu utakmice poslednjeg kola, posle kojih će se znati parovi prvih eliminacionih duela u osmini finala.

Plasman u drugu fazu SP izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, koje će igrati u osmini finala po novoj formuli. Poljska i Slovenija će kao domaće ekipe zauzeti pozicije 1 i 2, dok će preostali timovi biti rangirani na osnovu postignutih rezultata od 3. do 16. mesta. Ukrštaće se prvi sa poslednjim, drugi sa 15, i ostali redom...

Izabrane vesti

Naša reprezentacija će sutra imati priliku da zabeleži treću pobedu i overi prvu poziciju u grupi A. Protivnik će biti Tunis od 17.30. Posle toga od 20.30 će se sastati Ukrajina i Portoriko. Orlovima je potreban što bolji rezultat kako bi bili visoko na rang listi po kojoj se budu određivali parovi, jer ne bi bilo zgodno da odmah nalete na nekog od glavnih favorita za medalju.

Mečevi u grupi B su na programu danas. Brazil će protiv Katara krenuti po treću pobedu. Učinak Karioka nije maksimalan, jer im je dva seta otkinula Kuba. Ali, svakako da žele da zaokruže ovaj deo takmičenja na prvoj poziciji sa osam bodova. Japan i Kuba će se boriti u međusobnom okršaju za drugo mesto.

U grupi C za treće mesto igraju ekipe koje su dva puta do sada poražene - Bugarska i Meksiko. U derbiju dana sastaće se u punim Katovicama reprezentacije Poljske i Amerike (skor 2-0, setovi 6:0). Izabranici Nikole Grbića već znaju da će biti na vrhu rang liste, dok bi eventualni poraz Amerikance poslao mnogo niže. To nagoveštava da bi neka dva favorita mogla da se sastanu u osmini finala.

Francuska ima velike šanse da zabeleži i treću pobedu jer igra sa Kamerunom danas od 17.30. Posle toga se u Stožicama sastaju domaća Slovenija i Nemačka u borbi za drugo mesto grupe D.

Poslednji okršaji u grupi E se igraju u sredu. Italija bi mogla da prođe dalje sa tri pobede, devet osvojenih setova i nijednim izgubljenim. Đaneli i drugari završavaju prvi deo takmičenja duelom sa Kinom, koja nije osvojila ni set. Tako da bi mogli da budu glavni konkurent Srbiji za treće mesto na toj rang listi, ukoliko se ispune očekivanja i ostane maksimalan učinak. Za drugo mesto u grupi igraće Kanada i Turska sutra od 14.30.

U grupi F direktan obračun Holandije i Irana će odlučiti koja ekipa će zauzeti prvu poziciju. Oba tima su do sada ostvarila po dve pobede i osvojila pet bodova. Argentina i Egipat će igrati za treće mesto.


SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Treće kolo - Sreda

17.30: Srbija - Tunis

20.30: Ukrajina - Portoriko

Grupa B

Treće kolo - Utorak

11.00: Brazil - Katar

14.00: Japan - Kuba

Grupa C

Treće kolo - Utorak

17.30: Bugarska - Meksiko

20.30: Poljska - SAD

Grupa D

Treće kolo - Utorak

17.30: Francuska - Kamerun

20.30: Slovenija - Nemačka

Grupa E

Treće kolo - Sreda

14.30: Kanada - Turska

21.15: Italija - Kina

Grupa F

Treće kolo - Sreda

11.00: Argentina - Egipat

17.30: Iran - Holandija







tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara