Dmitrović u napadu (©Starsport)
Dmitrović u napadu (©Starsport)

Vrhunski start Srbije, Turska pala za pet minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 19:24

Siguran trijumf u prvom kolu kvalifikacija za EP – 36:27

Dok dlanom o dlan posao je bio završen. Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u velikom stilu počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je večeras u Zrenjaninu očekivano lako savladala Tursku sa – 36:27 (21:13).

Borbu za jedno od prva dva mesta u grupi, koja vode na prvenstvo kontinenta, rukometašice Srbije će nastaviti 10. oktobra u gostima protiv Islanda.

Izabrane vesti

Podmlađeni sastav Srbije je počeo novi ciklus. Selektor Uroš Bregar je krenuo u pohod ka Evropskom prvenstvu bez Andree Lekić, Dragane Cvijić i Katarine Krpež Šlezak, koje su se povukle pre nekoliko dana iz državnog tima, ali i novi sastav je pokazao protiv Turske da je dovoljno kvalitetan da na rutinski način samelje slabijeg rivala od sebe. Bregarove pulenke su odigrale vrlo dobar meč, u kojem ni gram nade nisu ostavile gošćama da bi mogle do iznenađenja.

Otvaranje je bilo perfektno, Srbija je povela 6:1 i tu je praktično sve i rešeno, jer Turska ni u jednom momentu nije uspela da smanji taj zaostatak. Razlika se uglavnom kretala od šest do osam golova u prvom poluvremenu. Napad je funkcionisao odlično, dok je Bregar imao zamerke na igru u odbrani.

Normalno je bilo, ipak, da tonus ne bude na maksimumu, kada je očigledno u svakom segmentu igre da je tim Turske za nekoliko klasa ispod srpskog.

Ništa se nije promenilo u drugom poluvremenu, bio je isti odnos snaga, s tim što je prednost Srbije otišla do dve cifre, kretala se i do 13 pogodaka razlike (32:19). Selektor Bregar je pružio šansu maltene svim rukometašicama koje je imao na klupi.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova, Željka Nikolić je postigla pet, a Anđela Janjušević i Marija Petrović po četiri. Od igračica u polju jedino se nisu upisale u strelce Jelena Agbaba i Ana Kojić.

SRBIJA – TURSKA 36:27 (21:13)

Kristalna dvorana u Zrenjaninu.

Sedmerci: Srbija 6(6), Turska 5(4).

Isključenja: Srbija 10, Turska 2 minuta.

Sudije: Aleksej i Igor Kovalčik (Moldavija).

SRBIJA: Risović, Stojiljković 7, Nikolić 5, Kovačević 3, Petrović 4, Janjušević 4, T. Radojević 2, Dmitrović 3, D. Radojević 2, Liščević 2, Agbaba, Kojić, Milić 1, Stamenić 1, Graovac, Milojević 1.

TURSKA: Iskit 6, Gektepe 4, Turkoglu 5, Jilmaz 2, Bedel 2, Sahin 2, Imamoglu, Karadžam, Ezboluk, Akalin, Ajdin 4, Ezturk, Kičiroglu 2, Durdu, Kilič, Bozdogan.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija Srbijereprezentacija Turskekvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara