Aleksa Ukropina (©MN Press)
Aleksa Ukropina (©MN Press)

Vujasinović režiser, Kragujevčani statisti u grčkoj drami

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 08:25

Pred Radničkim je nezahvalan zadatak, za propuštene šanse da dođe do pobede protiv ravnih sebi vadiće se u duelu sa timom što igra najlepši vaterpolo - Barselonetom

Iskristalisala se situacija u dve grupe, dve ulaznice za finalni turnir Lige šampiona ostale su nepodeljenje. Jednu od njih pikirao je kragujevački Radnički, ali nekoliko kola unazad vicešampion Srbije nije taj koji povlači konce, već drugi. 

Vuljagmeni drži četvrtu poziciju u grupi B i najbliži je doigravanju za titulu evropskog prvaka. Ekipa Vladimira Vujasinovića demonstrirala je da ume da igra na rezultat na strani, ali i da dobija utakmice na domačem terenu, pa će tako srpski strateg biti režiser, a svi ostali dobiće sporedne uloge. U zavisnosti od toga kako Vujasinović odradi svoj deo posla, mogli bi Radnički ili splitski Jadran iz uloge statiste da prerastu u glavnog glumca. 

Izabrane vesti

Jedan od prvih preduslova za Kragujevčane je da naprave senzaciju na svom bazenu. U suprotnom - nemaju čemu da se nadaju. Moraće tim Uroša Stevanovića da lovi pobedu protiv Barselonete (20.30), tima koji igra najlepši vaterpolo u Evropi i do sada je porazio moćni Olimpijakos i dva puta moćni Pro Reko, dvostrukog uzastopnog prvaka Starog kontinenta. 

Prostor za vađenje je premali, a četa Elvisa Fatovića je do sada bila nepogrešiva na gostovanjima. Igra savršeno, a udarna igla je brazilski veteran Felipe Perone što dug niz godina nastupa pod španskom zastavom. Svetska titula sa Crvenom furijom i MVP priznanje osvežili su Peronea, pa je sada najbolji strelac Lige šampiona. Spakovao je 28 golova, tri više od Gerga Zalankija - Pro Reko odigrao podjednak broj utakmica kao Barseloneta - ali i Alvara Granadosa iz Novog Beograda, odnosno Dimitrija Holoda iz Špandaua. 

Daleko od toga da će Felipe Perone biti jedina pretnja po Radnički, ali će biti najveća, jer ume da se zavuče i podeli asistenciju iz kornera za centre ili pronađe usamljene šutere. Po tome je poznat kroz čitavu karijeru, ali pretnja će biti i Alberto Munaris, crnogorski šuter Dušan Matković, pa i centarski tandem Rođer Taulj - Migel de Toro. A, golove kod stative vrebaće Mark Larumbe.  

“Svakako da ovaj poslednji period nije bio zadovoljavajuć za našu ekipu. Izgubili smo dosta utakmica i potrebno nam je da što pre izađemo iz te crne serije. Konačno smo manje-više kompletni, nedostaje samo povređeni golman Todorovski. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju na svom bazenu i pokazati koliko vredimo. To bi nam mnogo značilo i dalo vetar u leđa za ostatak sezone, u kom ćemo pokušati da se domognemo domaće titule”, rekao je Luka Pljevančić.

Radnički se konsolidovao, podigao formu, ali ono što predstavlja problem po Kragujevčane jeste što je i dalje Marko Radulović najbolji strelac tima u Ligi šampiona. A, od sredine januara i gostovanja u Splitu nije u konkurenciji za sastav.

Moraće ostatak spoljne linije da se raspuca kako bi Šumadinci parirali Barseloneti, da Josip Vrlić napuni bekovsku liniju ličnim greškama, ali i da Unaj Agire, najbolji igrač LEN-a za prošlu godinu, nema svoj dan i ne sakupi dvocifren broj intervencija. 

“Barseloneta je zaista sjajna ekipa koja godinama neguje prepoznatljivi stil igre i igra u istom sistemu. Kada nametnu svoj ritam, sa dosta plivanja i kontri, jako ih je teško sprečiti. Ne praštaju greške i stoga ih moramo svesti na minimum, jer se svaka skupo plaća. U sve tri prethodne utakmice su od početka pravili veliku razliku, koju mi do kraja nismo uspevali da nadoknadimo. Moramo od početka da uđemo jako, u egal utakmicu, kako bismo imali neke šanse. Motiva i želje za dokazivanjem sigurno neće manjkati, kao i uvek protiv favorita za osvajanje Lige šampiona, a očekujem da nam dodatnu snagu ulije i podrška sa tribina”, zaključio je bek Kragujevčana.

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

Sreda

GRUPA A

18.00: Olimpijakos – Hanover

18.00: Vuljagmeni – Pro Reko

19.00: Dinamo Tbilisi – Jadran Split

20.30: Radnički Kragujevac – Barseloneta

Utorak

GRUPA B

Jug Dubrovnik - Ferencvaroš 12:12

Sabadelj - OSC Budimpešta 9:8

Špandau - Marselj 11:9

Breša - Novi Beograd 12:9



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK BarselonetaPro RekoVuljagmeni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara