Odbojkaši Peruđe (©CEV)
Odbojkaši Peruđe (©CEV)

Završen ligaški deo u Italiji: Surova Peruđa pobegla prvom pratiocu na plus 21

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.03.23. | 10:22

Poznati su svi četvrtfinalni parovi plej-ofa

Ligaški deo u Italiji protekao je potpuno u znaku Peruđe. Vilfredo Leon i drugovi bili su dominantni od prvog do 22. kola. Ostvarili su 22 pobede, pobedili u 66 setova, a izgubili samo 11. Osvojili su 65 bodova, a prvog pratioca ostavili na neverovatnih minus 21. Takva dominacija retko se viđa, posebno u ligi kakva je italijanska.

Prvi su favoriti za trofej u nastavku sezone, ali to svakako ništa ne mora da znači... Zna se kakve su ekipe u Italiji, koliko je teško pobeđivati u plej-ofu kada se igra u serijama i koliko puta se dogodilo da baš taj kome prognoziraju da će biti šampion - ne uzme trofej.

Izabrane vesti

Iza Peruđe na drugom mestu ostao je Trentino sa 14 pobeda i osam poraza. Ekipa za koju igraju srpski reprezentativci Marko Podraščanin i Srećko Lisinac u poslednjem kolu je savladala Modenu (Dragan Stanković) i tako zakazala duele sa Moncom u četvrtfinalu.

Protivnik Peruđe na prvoj stanici nokaut faze je Milano, Pjačenca će na megdan Modeni, a Lube igra protiv Verone.

Četvrtfinalni dueli će početi 18. marta, a serija se igra na tri pobede.

Status u elitnom društvu nije uspela da zadrži Sijena, za koju igra kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Petrić. Ostvarila je pet pobeda i 17 poraza, osvojila 15 bodova - što nije bilo dovoljno da ostane u Seriji A.



tagovi

OK PeruđaTrentinoOK Lube Ćivitanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara