(©CEV)
(©CEV)

Železničaru potrebno čudo u Torinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.12.23. | 14:43

Utakmica protiv Kjerija na programu večeras od 20.00 časova

Još jedan ozbiljan ispit čeka odbojkašice Železničara na evropskoj pozornici.

Danas od 20.00 časova drugi put u sedam dana odmeriće snage sa italijanskim Kjerijem. Utakmica se igra u dvorani „Đani Asti“ u Torinu.

Izabrane vesti

U prvom susretu odigranom u Hali sportova u Lajkovcu, Kjeri je pobedio Železničar maksimalnim rezultatom 3:0 (25:11, 25:12, 25:13).

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje zlatni set, koji se igra do 15 odmah po završetku druge utakmice.

Italijanskom timu su potrebna dva seta kako bi overio prolaz dalje... Železničar bi mogao do naredne runde samo ukoliko pobedi 3:0 ili 3:1, a onda dobije i zlatni set. Posle svega prikazanog u prvom obračunu, može da se kaže da Lajkovčankama treba čudo da bi prošle dalje.

Pobednik duela Železničar - Kjeri igraće u plej-ofu, odnosno kvalifikacijama za četvrtfinale (10. i 17. januar), protiv pobednika dvomeča između poljskih ekipa Hemik Police i Bjelsko Bjala.


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara