Slavlje italijanskih selekcija (©CEV)
Slavlje italijanskih selekcija (©CEV)

Zlatna priča koja će da traje: Italija najavljuje dugogodišnju dominaciju

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.07.22. | 10:59

Čak četiri selekcije osvojile evropske titule u poslednjih osam dana

Fantastično leto za italijanske mlađe selekcije. U razmaku od sedam dana Azurini su se četiri puta peli na krov Evrope. Zaista ovakvi rezultati bi mogli da najave njihovu dugogodišnju dominaciju.

Seniorske selekcije su aktuelni evropski šampioni, a ovi uspesi poslednjih dana govore da imaju čemu da se nadaju i u godinama koje dolaze. Jaka liga očigledno da donosi velike stvari i u nacionalnom timu.

Izabrane vesti

Muška kadetska reprezentacija je osvojila evropsku titulu 17. jula u Tbilsiju. Istog dana su do šampionskog trona stigle mlađe seniorke na domaćem terenu i to posle pobede protiv Srbije u finalu. Treće slavlje u istom danu odigralo se u Poljskoj, gde su mlađi seniori Italije podigli zlatni pehar.

Sedam dana kasnije trofej su uzele i kadetkinje u Češkoj.

Leto još nije završeno, tako da Azurini mogu i da poprave učinak. Evropsko prvenstvo za devojke do 19 godina je na programu od 27. avgusta, dok će momci do 20 godina svoje bitne započeti 17. septembra.

Podsetimo, Srbija je takođe učestvovala na ova četiri takmičenja gde je Italija pokupila zlatne medalje. Naši kadeti i kadetkinje su završili na četvrtoj poziciji, mlađe seniorke su bile srebrne, a mlađi seniori su ostvarili jednu pobedu protiv Austrije u grupnoj fazi, a to nije bilo dovoljno da prođu dalje.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara