Uroš Zorman posmatra duel Orbovića i Henigmana (©Starsport)
Uroš Zorman posmatra duel Orbovića i Henigmana (©Starsport)

Zorman: Srbija nas je iznenadila, šansu smo propustili u Celju

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.04.22. | 21:18

"Odlučili su naši promašeni ziceri i nekoliko tehničkih grešaka, kada se lomilo. Kada se sve sabere, naš rival ide zasluženo na Svetsko prvenstvo", rekao je selektor Slovenije

Ušla je Slovenija kao blagi favorit u dvomeč baraža za Svetsko prvenstvo, ali Orlovi su uspeli da eliminišu četvtoplasiranu selekciju sa EP pre dve godine i sa dva trijumfa od po tri gola razlike ode na drugo uzastopno veliko takmičenje narednog januara u Poljskoj i Švedskoj.

Selektor Slovenaca, koji je početkom godine zamenio na kormilu Ljubomira Vranješa, Uroš Zorman, čestitao je Orlovima.

Izabrane vesti

Vruće su glave još, ne znam šta bih pametno rekao. Mislim da smo šansu propustili u prvom meču“, istakao je Zorman i dodao:

Iznenadila nas je Srbije u Celju. Znali smo da se radi o dobroj reprezentaciji. Jednostavno, u prvom meču Srbiji je sve išlo od ruke, nama skoro ništa. Bili smo u grču pred našim navijačima. U revanšu smo imali šansu u finišu. Golman Milosavljev je bio fantastičan. Odličili su naši promašeni ziceri i nekoliko tehničkih grešaka, kada se lomilo. Kada se sve sabere, Srbija ide zasluženo na Svetsko prvenstvo“, zaključio je nekada proslavljeni as slovenačkog rukometa.

Podsetimo, Srbije je pre tri dana u Celju pobedila sa 34:31, dok je u Kragujevcu bilo 23:20. Posle propuštanja SP u Egiptu prošle godine, Orlovi su opet na planetarnom takmičenju u Švedskoj i Poljskoj koje će biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Junak pobede bio je golman Dejan Milosavljev koji je istakao da su pobedili selekciju koja je u Top 10 na svetu.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara