Žu Ting (©Reuters)
Žu Ting (©Reuters)

Žu Ting uradila ono što niko ove sezone nije

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 10:06

Na krilima sjajne Kineskinje i talentovane Ruskinje Antropove Skandići stigao do pobede protiv Koneljana - 3:0

Jeste Koneljano bio značajno oslabljen, ali pobedi se u zube ne gleda. Skandićiju se otvorila prilika koja se ne propušta... Bilo je očigledno od starta da će igračica poput Žu Ting takvu šansu ugrabiti oberučke. Samo tri seta su bila potrebna da sjajna Kineskinja i njene saigračice ekipi Danijelea Santarelija nanesu prvi poraz u sezoni - 3:0 (25:23, 25:22, 25:19).

Niko do sada nije uspeo toliko da poremeti Santarelijev tim, kao što je to učinila Žu Ting. Pokazala je da je teška povreda samo prošlost i da ponovo može da prikazuje vrhunske partije, na koje je navikla navijače. Sa 21 poenom bila je najzapaženiji akter ovog derbija. U najvažnijim trenucima imala je veliku pomoć talentovane Ruskinje Ekatarine Antropove, koja je završila ovaj meč sa devet poena, ali i MVP nagradom. Hejli Vašington je postigla deset poena.

Izabrane vesti

Koneljano nije mogao da računa na najjači sastav, pa tu može i da se traži razlog prvog poraza u sezoni. Da je moćni korektor Izabel Hak bila u postavi, mnogo toga bi sigurno bilo drugačije... Uz nju nedostajale su i Plamer, Lubijan i Far. U odsustvu dva korektora, morala je Kanađanka Aleksa Grej koja igra primača servisa da pokrije tu poziciju. Dobro se snašla, postigla je 16 poena, ali to je bilo nedovoljno da se poremeti raspoloženi protivnik.

Skandići posle 10 utakmica ima skor 7-3 i 23 boda. Koneljano je i dalje prvi sa 11-1 i 32 osvojena boda. Santarelijeva ekipa u naredne tri nedelje neće igrati utakmice u Seriji A1, zbog obaveza na međunarodnoj sceni. Zato su neke utakmice odigrane unapred... Prvo ih čeka start Lige šampiona, a onda i put na Svetsko klupsko prvenstvo.



tagovi

Serija A u odbojci za ženeŽu TingImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara