(©Starsport & FK Crvena zvezda)
(©Starsport & FK Crvena zvezda)

Zvezda, Barselona i niko više

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 17:18

Jedino Beograđani i Katalonci imaju tri kolektiva u elitnim klupskim takmičenjima...

Nedeljni program će za navijače Crvene zvezde biti ispunjen, gotovo da neće biti do praznog hoda ove jeseni zbog međunarodnih utakmica. Tri spektakla na stadionu „Rajko Mitić“, sve skupa šest utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona. Košarkaši su dobili pozivnicu od Evrolige, na Malom Kalemegdanu su odlučili da povećaju ulaganja, a crveno-bela porodica ima i trećeg člana u elitnom klupskom takmičenju.

Fudbalerima i košarkašima pridružili su se i vaterpolisti. Izborili su plasman u Ligu šampiona, vratili se posle godinu dana pauze u grupnu fazu, i više Barselona nije jedinstvena. I Beograđani poput Katalonaca imaju tri kolektiva u društvu najboljih, i iza sebe ostavili su Real Madrid i Bajern iz Minhena, koji imaju predstavnike u dva – fudbalskoj Ligi šampiona i Evroligi.

Izabrane vesti

Zemlja, vazduh, voda – sve je objedinila Crvena zvezda. Sa druge strane, katalonski klub dao je predstavnika u fudbalu, igri pod obručima i rukometu. Definitivno će ove godine navijači Barselone i crveno-belih imati privilegiju da barem tokom jeseni odgledaju najviše evropskih utakmica. Kada je reč o pet kolektivnih sportova (fudbal, košarka, vaterpolo, rukomet, odbojka).

Zvezdini fudbaleri imaju šest zagarantovanih utakmica u Ligi šampiona i pokušaće da na međunarodnoj sceni ostanu i nakon zime. Košarkaše očekuje 17 utakmica u osnovnom delu Evrolige, hoće li ih biti i više – zavisiće od plasmana. A, šanse rastu uvođenjem plej-ina. Dok će vaterpolisti, kao i fudbaleri, odigrati minimum šest utakmica u Ligi šampiona.

Ekipa Aleksandra Filipovića će megdan deliti sa Ferencvarošem, Jadranom iz Herceg Novog, te splitskim Jadranom. U gradu pod Marjanom će otvoriti grupnu fazu Lige šampiona (prve utakmice igraju se 26. i 27. septembra). Srpski vaterpolo će imati dva predstavnika u elitnom takmičenju, pored crveno-belih učestvuje i Novi Beograd. Pored Srbije dva tima daju i Hrvatska (Jadran Split, Jug Dubrovnik), Italija (Pro Reko, Breša), Španija (Barseloneta, Sabadelj) i Grčka (Olimpijakos, Vuljagmeni).



tagovi

VK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluFK Crvena zvezdaLiga šampionaKK Crvena zvezdaEvroligaSD Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara