Nikola Perić (©Starsport)
Nikola Perić (©Starsport)

Zvezda se osipa: I naslednik Dejana Perića digao sidro

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:55

Posle Janka Gemaljevića još jedan čuvar mreže crveno-belih napustio Ljutice Bogdana. Nikola Perić potpisao dvogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca

Crveno-beli rukometaši su i dalje u bezizlaznoj situaciji. Dok uprava Zvezde na čelu sa Draganom Škrbićem i Nenadom Peruničićem pokušava da reši goruće finansijske probleme, da nađe sponzore, da počne da se traži i trener posle odlaska crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića, igrački kadar je sve tanji.

Posle kraja sezone, sidro su digli Mirko Đurović (Benidorm, Španija), Rotem Segal (Bijer, Francuska), Uroš Simić (Metaloplastika) i Janko Gemaljević (Tikveš Kavadarci), a Zvezdu napušta i talentovani golman Nikola Perić. Naslednik legendarnog čuvara mreeže Dejana Perića nastavlja karijeru u kragujevačkom Radničkom.

Izabrane vesti

On je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom iz grada iz srca Šumadije, prošle sezone šestoplasiranim tima Superlige Srbije.

19.15: (1,10) Srbija (14,0) Island (9,00)

Nikola je rukometom počeo da se bavi sa 13 godina u mlađim kategorijama Celja, potom prelazi u rukometnu akademiju u Pančevu, a u karijeri je čuvao mrežu Dinama i Crvene zvezde. Osvajač je bronzanog odličja sa juniorskog prvenstva Evrope koje je održano prošle godine u Portugaliji. Proteklog leta je stigao u Ljutice Bogdana iz Pančeva, već u prvom meču bio junak pobede crveno-belih protiv bivšeg kluba Dinama na startu Superlige.

Imao je još neke dobre partije, očekivao se da bude budućnost Zvezde, ali finansijska kriza je uslovila odlazak posle samo godinu dana. Perić će u Radničkom da zameni veterana Dejana Zlatanovića.

Drago mi je što sam postao član Radničkog iz Kragujevca. Svestan sam da sam došao u klub sa velikom tradicijom, kao i činjenice da je ovo velika šansa koju ću, nadam se, iskoristiti na najbolji mogući način. Trudiću se da u svakom danu dam maksimalni doprinos, napredujem i da u izazovima koji dolaze, zajedno sa momcima postignemo dobre rezultate u sezoni koja je pred nama”, rekao je mlađani Perić.

Radnički je promenio trenera. Umesto Žikice Milosavljevića na kormilu kluba je stigao Zlatko Petronijević.

Crveno-beli su ostali samo sa jednim golmanom iz prošle sezone, Dimitrijem Jelićem, koji je bio prethodne nedelje na mini pripremama razvojnog tima Srbije pod komandom selektora Tonija Đerone. I za Jelića postoje interesovanje domaćih superligaša.



tagovi

RK Crvena zvezdaNikola Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara