Josip Vrlić (©MN Press)
Josip Vrlić (©MN Press)

Zvezda ukočila Radnički: Stala serija lidera, Vico iščupao bod za Kragujevčane

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 22:04

Crveno-beli se vratili i preokrenuli, ali ostali i u sedmoj vezanoj utakmici protiv tima Uroša Stevanovića bez pobede - 9:9

Spektakularan meč na Dorćolu! U Superligi Srbije više nema tima sa stopostotnim učinkom. Crvena zvezda je “pokvarila” Radnički, ukočila je lidera srpskog šampionata. Ostali su Kragujevčani bez boda u Beogradu, iako su imali i kapital od tri gola. Na kraju su mogli da budu srećni što nisu doživeli i prvi poraz u prvenstvu - 9:9. 

Nemanja Vico ukazao se u finišu, nigde ga nije bilo ceo meč, a onda je dva puta pogodio metu u odlučujućem periodu. Iščupao je bod za Radnički, poništio je strelu Dušana Vasića. Mogao je da bude i heroj da je u poslednjim sekundama uspeo da se izvuče iz stiska Gavrila Subotića, kome je Lazar Dobožanov odbranio šut uz zvuk sirene. 

Izabrane vesti

Uzeli su crveno-beli bod posle dva poraza u derbijima. Ponovo su bili na ivici ambisa, nedostajao je Radničkom još samo jedan gol nakon hica Nemanje Stanojevića da gurne Beograđane u rubu bez dna, da im produži agoniju. Međutim, totalno je zakazala igra Kragujevčana sa igračem više, apsolutno nije funkcionisala i dopustili su timu Dejana Savića da se vrati u život. 

Vaskrsla je Zvezda podno Kalemegdana, odigrala je dva dijamteralno suprotna poluvremena, a jedina konstantna bio je igrač više. Maestralno su ga crveno-beli koristili, dobar deo golova postigli su na taj način. Slali su Marko Radović i Bojan Banićević lopte ispod ruku direktnih čuvara i uspevali da zamaskiraju lošiju igru u pozicionim napadima. 

Radnički je pao posle trećeg isključenja Nemanje Stanojevića - skrivio peterac koji je realizovao Radović za izjednačenje - nisu na prepoznatljivom nivou bili Nikola Lukić i Marko Radulović. Najviše poteškoća domaćinu su zadavali hrvatski centar Josip Vrlić i Nemanja Vico, iznudili su brdo isključenja, ali šuteri Radničkog poklone nisu koristili. 

Imala je četa Uroša Stevanovića tri gola viška, i dva u završnici posle prvenca Nikole Lukića u derbiju kola, kao da je Radnički pomislio da je završio posao i - prevario se. Napravila je Zvezda veliku seriju, svezala je tri gola preko Vuka Milojevića, Veljka Tankosića i Dušana Vasića. Bila je nadomak treće prvenstvene pobede - isprečio joj se Nemanja Vico. 

Za poslednji napad koncentraciju nije sačuvala, ali za odbranu - jeste. Ukrao je Gavril Subotić loptu i sprečio sedmi uzastopni poraz crveno-belih od srpskog vicešampiona.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO:

Četvrtak

Crvena zvezda – Radnički 9:9

Subota

Šabac – Vojvodina 15:7

Valis – Novi Beograd 8:20

Novi Beograd Vukovi – Partizan 8:13

Nais – Proleter 4:17


tagovi

VK Crvena zvezdaVK RadničkiSuperliga Srbije u vaterpoluvaterpolo SrbijaDejan SavićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara