Miloš Bujišić (©srl.rs)
Miloš Bujišić (©srl.rs)

Zvezda uspavana u prvom poluvremenu, ali u nastavku rapsodija u malom gradskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 20:55

Superliga Srbije: Crveno-beli bolji od Obilića u Šumicama – 28:22 (9:12). Odlični kapiten Draško Nenadić, desni bek Miloš Bujišić i golman Nikola Radovanović

Uspešna premijera za crveno-bele rukometaše i novog trenera Antona Bukilića. Na startu Superlige Srbije Zvezda je u malom gradskom derbiju u Šumicama pobedila Obilić sa 28:22 (9:12).

Potpuna dva različita poluvremena. U prvom dominacija Vitezova. Imao je tim Marka Pavlovića +4 krajem prvog poluvremena (12:8), na odmor se otišlo sa +3 – 12:9, ali u nastavku rapsodija kluba iz Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Tvorac preokreta bio je iskusni desni bek Miloš Bujišić koji je sredinom nastavka pogocima pokrenuo domaćina, dok je odličan na golu bio novajlija iz Skoplja Nikola Radovanović. Kapiten Draško Nenadić je davao ton igre i u odbrani i napadu, dok su raspucan bila i leva krila Viktor Matičić i Dušan Šimgić.

Najefikasniji kod domaćina bio je kapiten Nenadić sa sedam golova, od toga dva sa linije sedam metara. Bujišić se šest puta upisao u listu strelaca, dok su četiri pogotka delo Matičića i Šmigića. Golman Radovanović imao je osam odbrana, od toga većinom sredinom drugog poluvremena, kada je Zvezda slomila otpor gostiju.

Kod čete Marka Pavlovića najbolji je bio pivotmen Nikola Jestrović sa šest golova. Iskusni levi bek Ilija Sladić i Luka Drobnjaković su se upisali po četiri puta u strelce, dok je Marko Antelj sakupio 10 odbrana.

Derbi kola igra se u sredu u Novom Sadu, kada se sastaju šampion Vojvodina i Dinamo. Pančevci su u subotu u prvom meču prvog kola EHF kupa pobedili u Italiji Meran sa 30:27 i na pragu su naredne runde gde ih čeka holandski Volendam.

RUKOMETNA SUPERLIGA – 1. KOLO

Subota

Radnički Kragujevac – Vranje 36:31 (21:16)

Ub – Dubočica 24:34 (12:15)

Metaloplastika - Proleter 38:26 (19:17)

Partizan – Jugović 29:19 (12:9)

Nedelja

Crvena zvezda – Obilić 28:22 (9:12)

Sreda

18.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo



tagovi

RK ObilićRK Crvena zvezdaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara