Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezda zgazila konkurenciju i vratila se u Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 20:03

Srpski vicešampion silan u kvalifikacijama...

Kolo sreće se okrenulo. Pre dve godine Crvena zvezda je zbog poraza od nemačkih klubova bila daleko od plasmana na završni turnir elitnog takmičenja, a sudbina je udesila da crveno-belima Nemačka ovog vikenda bude talična. Iz Hanovera u - Ligu šampiona!

Crvena zvezda se vratila u Ligu šampiona posle kratkog odsustva, zgazila je konkurenciju i pokazala da definitivno kvalitetom pripada najboljim klubovima na Starom kontinentu. A, trener Aleksandar Filipović da prošle sezone ništa nije bila slučajnost. Ni pobeda nad Novim Beogradom i osvojen Kup Srbije, ni plasman u finale domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

Srpski vicešampion nije imao dostojnog rivala. Tako se ispostavilo, za klasu je Crvena zvezda bila bolja od svih. Nije naletela na sebi ravnoga. I pritom je demonstrirala da i te kako ima dobar sastav, te da ima čemu da se nada u grupnoj fazi Lige šampiona. Potukla je Honved, Barselonu, Apolon i za kraj Hanover - 14:6.

Tri spektakularne utakmice biće odigrane u Beogradu. Crveno-beli će ugostiti Ferencvarš za koji nastupa srpski bombarder Dušan Mandić, zatim splitski Jadran, hrvatskog šampiona, kao i Jadran iz Herceg Novog. Što znači da će i u utakmici na crnogorskom primorju imati veliku podršku. Ukoliko Jadran bude utakmice igrao na Škveru, a ne negde drugde, što se moglo čuti. Pominjano je i Trebinje.

Najveći adut beogradskog sastava u Hanoveru bila je široka klupa i to što je ekipa maltene treću godinu na okupu. Korekcije su minimalne. Okosnica nije menjana. U svakom od četiri duela neko drugi je povukao, izbio na vrh glede golgeterskog učinka. Nekada je to bio Gavril Subotić, nekada Draško Gogov ili Dušan Vasić, zatim Marko Radović.

Slabe tačke u Zvezdinoj igri tokom kvalifikacija nije bilo. Ili konkurencija nije uspela da je pronađe. Niko nije izdržao duže od tri četvrtine, svi su slomljeni daleko pre kraja i to može da ulije optimizam Aleksandru Filipoviću pred start srpskog šampionata idućeg vikenda, sli i za utakmice Lige šampiona.

Crvena zvezda se pridružila Novom Beogradu u grupnoj fazi Lige šampiona, na dva kraja srpske prestonice igraće se vrhunski vaterpolo. Srbija ima dva sigurna učesnika, a da li će i trećeg zavisi od - Radničkog.

Kragujevčani su u dobroj poziciji posle pobede nad Noazi la Sekom u večernjom terminu - 13:10. Potrebna im je još jedna pobeda, potrebno je da nadigra Brešu u poslednjem kolu. Francuzi su bili lak plen, Lazar Vićković im je spakovao šest golova i prelomio utakmicu, dok je kod Noazi la Seka najefikasniji bio Viktor Rašović sa četiri pogotka.

RASPORED KVALIFIKACIONIH UTAKMICA ZA LIGU ŠAMPIONA: 

GRUPA A (HANOVER): 

Četvrtak

Honved - Crvena zvezda 7:10

Hanover - Barselona 9:11

Petak

Barselona - Crvena zvezda 9:14

Hanover - Apolon 11:10

Subota 

Barselona - Honved 9:8

Crvena zvezda - Apolon 12:10

Apolon - Honved 11:10

Hanover - Crvena zvezda 6:14

Nedelja

Barselona - Apolon 12:11

Hanover - Honved 13:12

GRUPA B (KRAGUJEVAC): 

Četvrtak

Duizburg - Noazi la Sek 8:17

Radnički - Primorac 12:12, petercima 5:4

Petak

Breša - Duizburg 11:4

Primorac - Noazi la Sek 10:16

Subota

Duizburg - Radnički 8:13

Noazi la Sek - Breša 9:10

Breša - Primorac 11:3

Radnički - Noazi la Sek 13:10

Nedelja

Primorac - Duizburg 16:10

Radnički - Breša 8:15

GRUPA C (ORADEA): 

Petak

Vuljagmeni - Ortiđa 12:8

Oradea - Primorje 7:10

Subota

Primorje - Vuljagmeni 12:14

Oradea - Ortiđa 7:14

Nedelja

Ortiđa - Primorje 16:14

Oradea - Vuljagmeni 5:14

GRUPA D (DUBROVNIK): 

Petak

Jug - Dinamo Bukurešt 16:4

OSC Budimpešta - Turkoan 5:10

Subota

Jug - Turkoan 17:8

OSC Budimpešta - Dinamo Bukurešt 20:9

Nedelja

Dinamo Bukurešt - Turkoan 8:14

Jug - OSC Budimpešta 14:10


tagovi

VK HanoverVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluGavril SubotićDušan VasićMarko RadovićDraško GogovAleksandar Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara