Mihailo Šljukić (©srl.rs)
Mihailo Šljukić (©srl.rs)

Zvezdino buđenje, treća vezana pobeda: Šljukić i Bogunović srušili Vitezove

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 20:30

Super rukometna liga Srbije: Crveno-beli u malom gradskom derbiju slavili protiv Obilića na Banjici sa 29:28 i ostali u igri za plej-of

Dolaskom Nedeljka Matića na kormilu Crvene zvezde, živnuli su crveno-beli rukometaši. Vezali su treću pobedu, pa i dalje imaju šanse da se umešaju u borbu za četvrto mesto i plej-of. Na Banjici je pobeđen Obilić u neizvesnoj završnici – 29:28 u 12. kolu Super rukometne lige Srbije.

Ovim porazom četa Marka Pavlović je upisala četvrti uzastopni poraz i čeka je grčevita borba za opstanak u najboljem društvu. Imali su domaćini prednost većim delom meča. Na odmor su otišli sa sa + 3 – 16:13, ali kako je meč odmicao, tako se stegla ruka domaćim rukometašima, nije bilo rešenja u napadu.

Izabrane vesti

Odličan na golu Zvezde bio je Aleksa Bogunović, dok su ton igre u napadu davali Mihailo Šljukić i levoruko krilo Uroš Kolundžić, dok je siguran sa sedam metara bio Viktor Matičić. Crveno-beli su vodili samo na početku meča, a na dva i po minuta pre kraja je Kolundžić postigao gol za +1 - 28:27. Nemanja Gojković i Ilija Sladić su držali Obilić u igri, a gol za pobedu Zvezde delo je Šljukića, 70 sekundi pre kraja.

Imao je Obilić šansu za makar bod, ali je nije iskoristio, gosti su na pola minuta pre kraja dobili loptu, sačuvali je i pokazali da idu uzlaznom putanjom. Šanse za plej-of nisu velike, ali su Dinamo iz Pančeva i Partizan i dalje dostižni.

Aleksa Bogunović je imao 12 odbrana u pobedničkom timu. Viktor Matičić je dao šest golova, od toga četiri iz sedmerca, a Uroš Kolundžić i Mihailo Šljukić po pet. Odlični su bili i pivotmeni, Borislav Urta i Dušan Andrejević sa po četiri pogotka.

Kod Obilića istakao se Nemanja Gojković sa 10 golova, Ilija Sladić je dao sedam, a Nenad Mandić pet. Dušan Tasić je sakupio 10 intervencija.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Sreda

Proleter – Metaloplastika 24:34 (11:16)

Petak

Jugović – Partizan 19:34 (8:18)

Subota

Obilić – Crvena zvezda 28:29 (16:13)

Dubočica – Ub 31:31 (13:17)

Vranje – Radnički Kragujevac 30:30 (14:13)

Odloženo

Dinamo Pančevo - Vojvodina



tagovi

RK Crvena zvezdaRukometna superligaRK Obilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara