Komentari na vest

MOZZART ANALIZZA: Lekcije koje moramo da izvučemo pred Evropsko prvenstvo

Š

Šteta za nas

pre preko 1 godinu

Nećemo nazadovati nekim igranjem Evropskog prvenstva, ali nećemo pod Piksijem ni napredovati. Sve pod uslovom da je onako kako nam je prezentovao na konferenciji - da nas smatra maloumnima. Nije kriv za išta, znao je sve šta se sprema uvidom u stanje igrača i namerno je išao u brodolom iako je to video. Reprezentacija nije iznad svih, već je podređena zaslugama i beneficijama. Tužno. Ali - to smo mi. I zato nam je tako. I namerava da i dalje nastavi tom stazom. Vrlo obeshrabrujuće i sumanuto. Alternativa je neki Tumbaković, pa je kao dobro da se to ne desi i neka ostane Piksi. Ali prava stvar bi bila da dođe neko ko je radio u ozbiljnom fudbalu trenerski - Jokanović, Paunović, Nikolić, i to bi onda sve došlo na svoje mesto. Međutim, to uopšte nije opcija i ostaće samo loženje i nove sumanutosti.
Z

Zvezdaš onaj stari

pre preko 1 godinu

Dovedite Vladana Milojevića ili Aleksandra Stanojevića pa da taman prestanem pratiti fudbal. Ide se iz krajnosti u krajnost. Piksi treba da zategne odbranu ali je činjenica da mi nemamo prave kvalitetne wing bekove i činjenica je da su nam ključni igrači bili roviti. Da ih nije pozvao bila bi revolucija. Ovako to je naš domet. Istu ovu Portugaliju smo izbacili koja je demolirala Švajcarsku.
n

niszvezda

pre preko 1 godinu

Ne ili, nego obojicu...više uspeha bi imali siguran sam!!!
D

De jàn

pre preko 1 godinu

Dok sam trenirao u Borcu BL, moj trener je uvijek govorio 'nije brz igrac koji brzo trci, vec koji brzo misli'. To je najtacnija moguca teza vezana za fudbal. Dosta nasih igraca gleda da se sto pije rijesi lopte, ili da je vrati unazad, jer se boje da ne pogrijese. Onda sa druge strane imamo igrace koji zele da prenesu loptu sa centra do pritivnickih 16, sto je jako tesko. Medjutim nasa najveca mana je sto nemamo bekove. Kada imate kvalitetne bekove, u fazi napada imte onda bukvalno 4 krila, a prem da mi imamo jako dobre napadace, znaci to bi bila garancija 2-4 gola svaku utakmicu.
G

Gost Djape

pre preko 1 godinu

Dodao bih na tvoju konstataciju, kada sam trenirao pionire uvek sam ih ucio da nije vazno trcati kao muva bez glave, nego je u fudbalu vazna eksplozivnost, to znaci da u pravom momentu moras da upotrebis skoncentrisanu snagu da bi dobio ubrzanje koje ti je potrebno da stignes do lopte pre protivnivkog igraca, ili da ga ostavis u trku. Zato je tvoja konstatacija tacna, irac mora brzo da misli i brzo da donosi odluke u pojedinim trenutcima, jer bas zbog toga dobija prednost u donosenju odluka. Za to postoje vezbe sa igracima koje se pocinju uciti od pocetnih fudbalskih koraka. Takodje, odbrambeni igraci trebaju uciti da citaju kretanje lopte a ne kretanje suparnickog igraca sa loptom, jer ako se usresrede na citanje kretanja igraca, on moze svojim kretanjem da odvuce odbrambenog igraca od putanje lopte, sto dovodi do izbacivanja istog iz stroja. Mislim da su pogresna stara ucenja da se uvek gleda kretanje igraca, ne gleda se kretanje lopte, jer kad u pocetku karijere naucis da citas loptu, male su verovatnoce da te neko prevari svojom kretnjom. I na kraju vecina igraca se plasi prici blize igracima bez lopte je im je u glavi da ce biti pretrcani. E bas ako igrac nauci da sita loptu od malih nogu, on zna kako da startuje na loptu i tako izbacuje mogucnost napadaca da ga izigra. Ako gledate velike klubove videcete bas tu prednost kod njih, stalni pritisak na napadace. Ima tu jos mongo caka, ali ovo su neke od pocetnickih.
r

raleee

pre preko 1 godinu

Jel se iko ikad zapitao koliko je zapravo besmislena ova slika što je postavljaju
V

V V

pre preko 1 godinu

Akte više mante se operacija. Kakvi sistemi ako igrači i bar jedan do dva ne mogu il ne znaju to da izvedu. Nama treba jedan pre svega jako brz i tehnički dobar odbrambeni tipa Kanavata. Ne moraju svi odbrambeni da budu preko 1.90. Nije ovo rukomet. Već centarhalf ogi pre svega treba da znaju da čitaju igru onda je svejedno koji je sistem i ne morate biti servis cezea jer kakav ersković. Svi ti njihovi kadrovi koji su zadnjih 10 g gurmani preko A tima nigde ne igraju preko. Gde su ti klubovi koji hoće navodno 6 m evra da plate erskobićs. Navodno je Dinamo Moskva nudio 3 na šta berzani nisu hteli ni da čuju. Prvo nije istina jer Jokan nije ni razmišljao o njemu već je od Vojvodine kupio za 3.5 m i 20 posto sledeće g transfera 17 g Majstorović koji je sa kadetskoj rep bio poluginslists Evrope i ušao u idealan tim prvenstva. Ima jako dobru tehniku postavljanje brzinu a visok je 1.85 što je sasvim dovoljno ako je dkočđan ko što jeste. Ristić jeste otišao u Benfiku al ijedan meč nije odigrao. Bolje da je ostao u Francuskoj. A i od njega je kso levi bek mnogo bolji yUrošrvoć. Iz Vaših analiza može se izvući zaključak ko da je pisao berzan. Budite objektivn
N

Nemoze ovako

pre preko 1 godinu

I kad promeni formaciju ako je promeni, meni se cini da nece, opet ce mu najveci problem biti bekovi!! Jednostavno nemamo ih. Imamo ali daleko od kvaliteta za reprezentaciju.Milenkovic i Erakovic mogu da krpe rupe ali nikada nece biti pravi desni bek. Dugo vremena je u srpskom fudbalu pozicija desnog beka tanka da tanja nemoze biti.Pa ljudi Gobeljic igra u Zvezdi kraj price. Jednostavno struka nezna da napravi igraca i kraj. Ako je klinac brz ide na krilo, ako je bolje tehnike u vezu, ako je visok na stopera, ako puno trci na zadnjeg veznog, sta ostane!!!!!!?????? Pitajte direktore omladinskih skola zasto nema bekova da vrede oni ce da vam objasne. Brzina, defanziva, centarsut, pluca, ponavljanje..... Moderan bek cudo od igraca. Nema vise idi bidi bek

Zelenooki

pre preko 1 godinu

Mi nemamo ni bekove a ni štopere da imaju reprezentativac kvalitet. Formacija se neće menjati zato što sve igrače koje ste nabrojali da igraju bekove u formaciji sa 4 pozadi su prosečni igrači i ne zamlaćujte sa da Gajić, Gobeljić, Mladenović, Urošević, Rodić mogu kvalitetno to da igraju na nekom velikom takmičenju ili protiv top reprezentacije. Mogu da igraju protiv Litvanija, Crne Gore i Bugarske ali protiv ove Švajcarske ispali bi svi smešni. Ristić isto nije bek i on je u Monpeljeu igrao kao ving bek u formaciji sa tri pozadi. A zamislite tek naše štopere u formaciji sa 4 nazad gde su svi osim Erakovića visoki i spori. Pa Veljković i Milenković su igrali tandem štopera kod Krstajić u ligi nacija i prosek primljenih golova je bio dva po utakmici. Jednostavno sa ovakvim kvalitetom štopera oni mogu da igraju samo u ovoj formaciji i najveći problem je centralni štoper koji mora da čita igru i stalno priča bočnim štoperi a gde da se pomeraju, kada da izađu, kada da se vrate.Možda je glupo što ću ovo napisati ali Srbija jednostavno nema takvog igrača, iskusnog i pametnog štopera i ja da sam selektor otišao bi lično kod Nemanje Matića i zamolio bih ga da se vrati u reprezentaciju i igra baš na toj poziciji centralnog štopera. Čovek možda nikada to nije igrao ali u ovim godinama i sa ovim iskustvom odigrao bih dva puta bolje od svih koje imamo. Milenković i Pavlović bi izgledali puno bolje i imali bi puno veću sigurnost da ovakav jedan znalac fudbala i iskusan igrač čuva leđa. A sa njim u postavi i ceo tim bi bio sigurniji i bolji. Kažem možda je glup predlog ali to je samo neko moje razmišljanje.
С

Сима

pre preko 1 godinu

Резултат се тражи. Да је било тога нико не би спомињао циркус око изборне скупштине ФСС, афере попут оне око Влаховића и жена... Мислим да је ово с једне стране добро што се десило, да се неке ствари промене. Много лоших ствари је било. Пикси је водио аметерски репрезентацију у Катару. Тотално промашен концепт. Повређени и неспремни играчи не могу да играју ни термине по балонима, а камоли тако велике утакмице. Погрешан избор формације, односно играча за формацију 1-3-5-2. То је она слична као некада са либером, само офанзивнија...где два бочна играча морају бити максимално спремни за игру у оба правца. Живковић, Костић, Лазовић и Радоњић то нису могли да испрате. У том систему везни играчи у централи терена морају бити сигурни на лопти и добри у дефанзиви. Дакле неко са карактеристикама попут рецимо Каземира и Кроса. Даље, Тадић и Сергеј не могу заједно да играју. Ту је ризик стављати и два слична шпица попут Митровића и Влаховића. Поготово када су обојица били робити. Многи кукају и оптужују штопере. Тачно је да су спори, да је једино Павловић мало одскочио...али они су били као глинени голубови. Они као последња линија одбране уз голмана, били су стално на удару, поготово ако су изашли високо. Где су везни играчи... где је Сергеј, где је Гудељ, где су Живковић и Костић...? По мени једини играч који мора да се истрпи и ослободи донекле дефанзиве је Тадић. Играч који има идеју, таленат, који доноси превагу. Остали у бразду, и риљај... Ко неће или не може, довиђења, клупа или трибине. Ако Пикси мисли да игра као Барселона у време Месија, Ћавија и Инијесте, на гол више, грдно се вара. Ретко постоји тим који може више да постигне голова, него што их прими. У том систему мора да се држи лопта у поседу 70-80%, и по изгубљеној лопти да се не дозволе контра напади. За све то треба брзина и беспрекорна физичка припрема. Ако Пикси мисли да ће Сергеј и слични "тркачи" да стигну назад, или је луд или нема појма о тренерским послу. Дакле потребан је комплетан ремонт свега па и стручног штаба. У стручном штабу и око њега су све пријатељи и другари. Помоћни тренер мора да буде чак и у неким елементима бољи од главног. Он је жила куцавица, десна рука. Наши помоћни тренери су периферне личности. Шта је са кондицијим било, зашто се није трчало. Друго полувреме су нас сви прескакали. Ко је то спремао? Најлакше је рећи оно што је речено на конференцији. Боље да се ћутало. Овако се враћамо на период од пре 35 год: Драгиши центриши, а ја ћу ги даем.. Био ми је омиљени играч, најбољи са ових простора уз можда Сафета Сушића кога сам гледао. Али овај тренерски непрофесионализам не могу да схватим.
k

kragujevački posmatrač

pre preko 1 godinu

Ne želim da dajem stručna mišljenja,jer ,reče Piksi juče novinarima,šta ima njima da govori o sistemu igre kad to ne znaju!!! Ova rečenica parafrazirana govori o isključivosti, nadmenosti,oholosti bivšeg dobrog fubalera ,a ,izgleda po jučerašnjem ponašanju - ne baš i dobrog čoveka! Psiholozi bi mogli da po njegovim pokretima skeniraju njegovu ličnost: on je neprestano pretio, prstom je to radio, neprestano je lebdelo "ja pa ja" ,taj narcisoidni ego je neutemeljen u realnosti prema reziultatima. Rekao je i ovakvu glupost(izvinjavam se što sam je tako nazvao,ali neka čitaoci procene da li sam u pravu=:" Ništa ne bi smo uradili i da smo prošli grupu"!!!Aman, selektore,znaš li šta si rekao! Pa zašto smo onda išli na SP,zar nije svako takmičenje korak ka novoj višoj lestvici?Ta "filozofija" Piksija, sadržana u ovoj rečenici, govori o njegovom mentalnom stanju i ona negativno utiče i na fudbal.,erew pred kvalifikacije za prvenstvo Evrope. Po logici: ne treba da pobedjujemo ,jer ne možemo da budemo prvaci Evrope. Ovo piše matorac, čovek koji navija za Zvezdu, za koju je igrao i Piksi ,dakle trebalo bi da budem blagonaklon prema njemu. Ali, ovoliko glušosti izrečenih na press konferenciji, pretnji, tvrdnji da ima 100 odsto podršpku nacije(ne znam da li je radjeno neko istraživanje, možda sam neiformisan o tome) ukazuje da bi Piksi trebalo da ustupi mesto drugome. Vidiću, naprimer. Jer, videlo se juče, da Piksi ne govorfi samo o dubalu, o repreuentaciji, on hgovori o fudbalskoj organizaciji ...Umislio čovek da je fzdbalski Bog. Šteta za dobrog fudbalera,ali - ponavljam, prema jučerašnjem ponašanju - ne i dobrog,pristojnog,kluturnog i časnog čoveka.Pozdrav ...
@

@bezEU4ije

pre preko 1 godinu

Menjanje formacije neophodno...brazil, hrvatska i druge selekcije igraju 4 pozadi + zadnji vezni...samo tako mozemo igrati sa 5 ofanzivnih igraca...5 pozadi i 5 napred...imamo cvrstinu pozadi a napred igras ofanzivno...ovo sa 3 pozadi ne ide pogotovo sa ovakvim igracima...to je glavni razlog zasto imamo snage za 60 minuta...trce bez smisla..gube snagu...to svako normalan vidi.
n

niszvezda

pre preko 1 godinu

...i na kraju osvoji Holandija sa istom formacijom kao što je naša... Šalim se... ali, nije toliko do formacije, koliko je do igrače koji nisu za tu formaciju...
n

niszvezda

pre preko 1 godinu

... A mnogo toga je i u vođenju ekipe...jer, ako igrači nisu dorasli toj formaciji, Piksi je još manje, pošto nikakvu taktiku nije imao...
s

srka

pre preko 1 godinu

Pričam ovde, dosadan sam ko papagaj i samom sebi. Bekovi ljudi, moraju se pronaći bekovi. Mora se promeniti sistem, ovaj jednostavno ne valja. Mi imamo jako dobra i brza krila. Kostić, Živković, Radonjić, Lazović, evo sad dolazi i mali Stefan Mitrović. Pa treba ih pustiti da se zaleću na protivničke odbrane, da prave darmar, a ne mučiti ih da glume bekove, troše energiju i pokrivaju čitave bokove terena. Ne mogu oni to da rade. Imamo mi igrače koji mogu da igraju na toj poziciji. Rodić, Gajić, Ristić, Urošević, ima ih sigurno još. To je rak rana ovog tima. Pa sve smo golove primili preko tih pozicija. Ne mogu krila da se vratei sve to zatvore. Naši igrači uglavnom igraju u timovima koji igraju u sistemu 4-2-3-1, eventualno 4-3-3. Juče gledam konferenciju za štampu, gde Piksi kaže, neću ja vama da pričam o sistemu igre, niste vi treneri. Zašto tako potcenjivati ljude koji godinama prate fudbal. To im je profesija, od toga zaradjuju hleb. I niko od njih da mu na to nešto kaže, ma kakvi. Nismo mi, koji nemamo fudbalsko obrazovanje i stečene trenerske diplome, budale pa ne znamo šta gledamo. Da se ne razumemo u fudbal ne bi ga ni gledali. Itekako se razumemo.
d

deki maky

pre preko 1 godinu

Samo smena Piksija,covek nikad nece nauciti lekcije koje razni treneri zele da predoce kroz analizu.!! To cak i laik vidi da su ga ubili ciljano po bokovima, nejasno koji trener vodi povređene da mu igraju kako kaze pod inekcijama? A poveo 26-igrao sa 13,14 ovi ostali na izlet? Piksija to ne zanima,on ima svoj sistem i ne menja ga. Tako nikad do rezultata doci nece.!! Ali Srbija se zadovoljava da bude ucesnik Sp,Ep i na tome ostaje. Riba smrdi od glave,mi nemamo predsednika saveza,opet ce da dođe neki politicar da to izigrava,a to je odmah u dilu sa menadzerima i raznim muljatorima koji unistavaju sport.
D

Deyan X

pre preko 1 godinu

Piksi na jednom predavanju objasnio kako forsira da protivnik mora da igra prema aut liniji, tj napadaci stiskaju stopere, I njima ne da da kroje napad. To su Svajcarci procitali, pa su sa strane prolazili I davali golove. Ili da se koriguje sadasnja formacija I taktika, i neke sitne stvari koje zivot znace, Ili da se menja cela formacija. Verujem u Piksija. Zato sto je ovu repku, izvukao iz bunara I odveo na SP. To neznalica ne moze da uradi. Zato Piksiju I svim momcima zelim da se psihicki oporave I prolaz na EP 2024. Uz korekcije, I ovo iskustvo, bicemo hit prvenstva.
J

Jacimovic

pre preko 1 godinu

Problem reprezentacije Srbije su bekovi! (lijevi i desni bek). Lijevog beka ne moze da igra Kostic koji je lijevo krilo a desnog beka ne moze da igra Zivkovic koji je desno krilo ili centralni vezni!
P

Pravi jole

pre preko 1 godinu

Trcali ko muve bez glave, bez cilja, bez plana gde i kako.. Trcis u prazno...
g

gostinjo

pre preko 1 godinu

Igrac sa nekoliko prezimena, Lukic i Maksimovic. Ne treba dalje siriti raspravu.

Ivicam74

pre preko 1 godinu

4-2-3-1 Vanja-Eraković-Milenković-Pavlović-Mladenović Sergej-Lukić Živković-Tadić-Kostić Vlahović 5 pozadi, 5 napred.
M

MILAN GALIĆ

pre preko 1 godinu

Ljudi mi trenere nemamo.Mi imamo samo tate i mame.
G

Gost iz ZH

pre preko 1 godinu

I menadzere.
A

Aleksejko

pre preko 1 godinu

Pa mi ako ne odemo ponovo na evropsko prvenstvo u ovakvim uslovima i broju reprezentacija gde vrvt samo Andora neće da se kvalifikuje, treba ukinuti fudbal i gde su stadioni napraviti bine za koncerte na kojima će da nam pevaju njihove žene.
P

Poppsii

pre preko 1 godinu

Samo napravite anketu koji deo tima je najgori i biće vam sve jasno.
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Штопере за три позади имамо. Ераковић десно, Павловић лево и Миленковић либеро. Задњег везног за ту формацију ни на видику. За ову формацију цео везни ред мора да рудари. То можемо да се играмо против слабијих ривала. Партизану Белић иако је ограничених квалитета са својом агресивношћу много значи. Моја Звезда ће Санога правити од блата.
v

vcvd

pre preko 1 godinu

Prvo ne postoji libero vise niti se zove tako nego ako koristite Engleske termine a necete nase poput ving beka na nasem krilni bek, a ovo sto zoves libero je sviper, kliner na nasem jednostavno cistac. Samo mu ime govori zbog cega je tu i da nije klasican centarhalf. Ovde toliko analize nepotrebne a neke stvari se vide odmah. Za to mesto mora da bude poseban igrac, ima ih malo, a najbolji kod nas je Milunovic koji jedino to zna da igra, da nije toga i takvog sistema on bi morao da batali fudbal. Nasa reprezentacija tacnije Piksi je uradio nesto sto niko ne radi, njemu igra cistaca, svipera Veljkovic koji je nizi od bocnih stopera, pa to je taragedija. Posao tog cistaca je pre svega skok da ocisti, da zatvori i ide u blok. Obicno je on najvisi ili slicne visine kao i ova dva sa strane centarhalfa i mora da bude odlican i najbolji skakac, ne mora brz ali ovo mora. A igrati sa niskim cistacem je kao kada u zivi zid stavis nizeg igraca na sredinu a visoki ti stoje van zida ili sa strane, eto koliki je to apsurd i koliko znanje ima selektor. To su neoprostive greske, lopta uvek dolazi ili ide preko sredine pa moras imati skok, sta ti vredi ako ga prelece i sto imas bocne stopere dobre u skoku. Pa videli smo kod gola Brzila drugog sta radi Veljkovic koji je kansio,,covek se ne snalazi u toj ulozi jednostavno i van forme je totalno. Ili Mitrovic u sredinu bez obzira sto je spor, ili Babic i ako nije igrao. A mozda bi najbolja bila opcija da je Milenkovic u sredini Erakovic desno, Pavlovic levo i dobili smo i brzinu i skok. I da dodam jos jednu katastrofalnu odluku Piksija kada protiv Kameruna uvodi Mitrovica u odbranu i to na levog stopera najsporijeg igraca koji je desnjak na sve to. Onda primamo golove one i cekalo se da padne jos koji ali povreda Veljkovica je spasla stvar jer ulazi Babic na levo a Mitrovic ide na cistaca, i tada je se linija stabilizovala. Sve mi se cini da je Piksi hteo da ide iz nekog razloga kuci sto pre jer ipak ovo totalna neznalica nece uraditi, a mislim da nije bas dunster toliki i ako nije neki trener uz to je bez iskustva ovo je i za njega ucenje i najveci ubedljivo posao i izazov
M

Markogost27

pre preko 1 godinu

Jeste odbrana problem ali treba naci i zamenu za Tadica ipak je on taj bez cijih zavrsnih pasova ne bi bilo ni golova.
1

11

pre preko 1 godinu

Samo znam da su Zdjelar I Urosevic moral biti u ekipi. Dva zadnja vezna nam fali a eto nek Zdjelar Bude prvi. Navijac Sam Zvezde samo da se razumemo.
P

Poppsii

pre preko 1 godinu

Slažem se za Uroševića.
P

Pera genije

pre preko 1 godinu

11 da se razumemo Zdjelar prvu utakmicu ne bi završio, već protiv Brazila bi dobio crveni. Ni u Rusiji ne igra standardno. Za Uroševića se nadam da si se šalio? Njemu je plafon SLS!
T

Texx

pre preko 1 godinu

Igraci koji su ulazili sa klupe su smejurija u sve tri utakmice njihovim ulaskom doslo je do pada u i igri i totalnog potopa,oni nemaju nikakav kvalitet za bilo sta,sve to je dovoljno za kvalifikacije a ne dovoljno za jake turnire,mi smo tanka ekipa po dubini za jaka takmicenja.
O

Objektiv

pre preko 1 godinu

Vecina nas se nakon utakmice u Norveskoj usaglasilo da je Ilic miljama ispred Gudelja i Maksimovica,a minutaza mu je bila mala (verovatno usled povrede koju je imao pre toga...). Svakakao ce on verovatno biti nas prvi zadnji vezni u sledecim kvalifikacijama... Ako jos ubedimo i Samardzica, imamo.nekoliko igraca za narednih 10 godina...
S

Sir Alex

pre preko 1 godinu

Samo što on nije klasičan zadnji vezni i sa njim dobijaš isto kao i sa Lukićem. On je više neka osmica. Pored njega mora da bude još neko. Gledajući ono što ima naš fudbal to su otprilike Zdjelar i Belić. Mada, ja bih rado izvukao iz reprezentativne penzije Nemanju Matića, koji takođe može da odigra, bolje od svih naših štopera, centralnog u zadnjoj liniji

Zelenooki

pre preko 1 godinu

Sir Alex Da li si ti ozbiljan da predlaže Belića da igra za reprezentaciju. Hajde Zdjelar pa i da razmisle ali i on nema brzinu i igra fudbal u mestu i svaku utakmicu je na ivici crvenog pa zbog toga i nije standardan u CSKA. Ako hoćemo iskreno da gledamo Srđan Mijailović je igračina za obojicu ali nema kvalitet za reprezentaciju.
M

Marko1983

pre preko 1 godinu

Podrska Piksiju, ali se nadam da ce nesto nauciti iz poraza. 1. Zasto mu pocinju utakmicu igraci koji su povredjeni (to je uvreda za one zdrave, da su losiji od povredjenog Mitrovica, Veljkovica...), ti igraci treba da udju od 60 min. i promene tok utakmice. 2. Zasto je odustao od zadnjeg veznog, Lukic nije zadnji vezni. Ako imamo izrazito ofanzivne spoljne igrace, zadnji vezni treba da ih pokrivaju. Ako igramo sa 1 napadacem moramo imati 2 zadnja vezna, ili ofanzivnije 2 napadaca i 1 zadnji vezni plus SMS na zadnjeg veznog, ali u tom slucaju spoljni moraju biti mnogo disciplinovaniji, ako jedan ode gore, drugi se spusta ka sredini.
M

Mutommbo

pre preko 1 godinu

Mi nemamo godinama desnog beka i zato smo prešli na formaciju sa tri štopera. Time smo i njih unazadili u igri i izgubili sredinu terena a krila osakatili. Uz to Veljkovićbje libero tipa Belodedića i on nikada ne izlazi da preseče napad ili da izese loptu. Taj sistem je igrao Muslin sa Bunjevčevićem, koji je znao da izađe i visoko pa da podeli pas napred kao zadnji vezni. Na ovaj načinnsmonopteretili i Pavlovića, kome je najslabiji segment kreiranje napada. Dakle imamo Ristića levo, imamo dva štopera Milenkovića i Pavlovića. Desnog beka ili Živković, ali sa zadacima defanzive ili da uskoči Eraković a da ga Živković kao krilni igrač po potrebi pokriva. Odnosno mali Stefaan Mitrović da pomaže Ristiću. Zadnji vezni Ilić, alternativa Lukić ili Grujić i u vezi Tadić i Sergej. Napadač jedan u postavi.
G

Gile 88

pre preko 1 godinu

Piksi da podnese ostavku i da dođe Simeone Spaleti ili neko sa ogromnim taktičkim iskustvom a ne demagog koji svima preti a juče ne zna ni koliko smo golova postigli
J

Joksaaa

pre preko 1 godinu

Gledam onu drugu iku sa nasim igracima, gde su crvene linije i sstrelice.... Ono je katastrofa koliko prostora imaju Svajcarci, i koliko zbunjeno deluje postavka nase ekipe da neki igraci, (prosto slika kaze) kao da se pitaju dal da idem levo ili desno? Dok Svajcarci navaljuju sa izborom od bar 5 resenja za organizaciju. Ova slika je katastrofa.
G

Gost789

pre preko 1 godinu

U kvalifikacijama je potreban remont odbrane. Dva štopera Pavlović i Eraković, desni bek Gobeljić, levi Urošević. Mnogo više štete nego koristi imamo od vingbekova, koji jednom i dve utakmice upute koristan centaršut. Ako bi ova odbrana prošla cele kvalifikacije, do prvenstva jela bi malu decu.
G

Gost82

pre preko 1 godinu

sa gobeljom 100% , hahahahaha
Ž

Živi bili pa....

pre preko 1 godinu

Sve ovo smo imali protiv Portugalai Norveške,na gostujućim terenima i u mnogo težim uslovima.Izgleda da je loš period došao u najgore moguće vrijeme.Vidjećemo u martu!
P

Partymaker

pre preko 1 godinu

Ovo je neverovatno, pa svi ti igrači su profesionalci, nebitno koja formacija ili sistem, fudbaler mora da zna šta mu je činiti, kako se postavlja, brani... To su neke osnove fudbala. Grešili smo u istim segmentima u kvalifikacijama i u ligi nacija, bilo je vremena da se poradi na svemu, iz utakmice u utakmicu i dođeš spreman na SP.
v

vlada1982ks

pre preko 1 godinu

Slavoljub Muslin

Kalčopolista®

pre preko 1 godinu

Analiza je prosta: neobjasnjive izmene pod pritiscima onih “sto su sprecili gradjanski rat” i udarili na fss citaj Piksija, malo pre SP su nam dosle glave! Na 0-0 protiv Brazila i sasvim korektne igre ulaze nekakvi Radonjici, Lazovici, Ilici i od tada krece rasulo u igri sto je svako mogao da vidi! Kako je Zivkovic, koji je maestralno drzao desnu stranu zamenjen gore pomenutim poluigracima, tako je i Brazil poceo da melje i rastura tu desnu stranu po kojoj je i dao dva gola! Precka, stativa i jos pregrst sansi nakon izmena! Do njih, Brazil bez prave sanse! Protiv Kameruna, do izmena vodimo 3:1, ples na terenu i rapsodija, i iz misterioznih razloga se ponovo vade Zivkovic, Sergej i ostali a ubacuju radonjici, grujici, djuricici, babici a mi primamk 2 gola, i posle toga, iako nam treba pobeda mi konkretnu akciju nismo napravili, a kamoli sut uputili u gol Kameruna, sta vise strepeli smo i za taj bod! I na kraju, protiv Svajcarske, iako je pre izmena bio negativan rezultat, igra je bila dobra-dva postignuta gola, pogodjena stativa i jos dosta sansi! I opet kao po mekom difoltu, vade se Zivkovic, Sms i ostali par ekselans igraci a ubacuju pod zaista nejasnim i neobjasnjivim okolnostima, da ne kazem pod necijim pritiscima, beskorisni igraci jovici, radonjici i ostali a mi naravno, od kada su oni usli nismo ni sut uputili ka golu Svajcarske! To je prava analiza i to su cinjenice, koliko god bolne bile za sve dobrocinitelje srpskog fudbala koji su sprecili “gradjanski rat”!
И

ИР27

pre preko 1 godinu

Кад човек убоде у центар, еее тако се пише коментар и објашњење ситуације, а не неке грешке у формацији, умор, повреде и остало, нису јачи играчи падали око 60' због умора, већ због измена ...
e

esex

pre preko 1 godinu

Zivkovica su svajcarci razbijali po toj strani jer to nije njegova pozicija.radonjic i lazovic ti smetaju jer su iz zvezde.cim delis igrace po poreklu kluba nisi ozbiljan
B

Bracafaca

pre preko 1 godinu

Koji si ti spin majstor, i protiv kameruna i svacerske su svi ti igraci usli posle primnjenih golova, na 3-3 protiv kameruna i na 2-3 protiv svajcerske. Ili su po tebi oni krivi retroaktivno... Inace da nije bilo tog radonica ne bi izvukli nereseno protiv portugalaca, mali ilic odigrao fenomenalno protiv norveske mali ima 21 godinu i njemu stavljas na teret izgubljene utakmice sta cemo sa blekijem, lukicem mitrovicem koji igra povredjen zbog prethodnih zasluga a covek se ispromasivao pritom i sebican protiv kameruna, da je bio spreman sve bi to bili golovi. Ne znam ko bi po tebi trebao da bude rezerva iako su sve to standardne zamene poslednjih godinu ipo dana, a da odmori startere, verovatno urosevic, zdjelar, belic, zivkovic i lutovac.
G

GostGost

pre preko 1 godinu

Dakle, od ovakvih ljudi ne moze da se zivi... O cemu ti? Pa Milenkovic je nekoliko puta u toku prenosa grmeo na Zivkovica jer nema dovoljnu podrsku. Probijali su ga kako su hteli, sto nije ni toliko njegova krivica jer nije defanzivac. Lazovic ti smeta a decko je prirodno na toj poziciji wing beka i mozda je bio bolje resenje za onu ofanzivnu formaciju u zadnjem kolu. Kad vidim komentre u kojima se selektor krivi zato sto menja igrace koji su nekad pre 6-7 godina igrali u jednom nasem klubu za igrace koji su pre 10 godina igrali u drugom nasem klubu, tacno ne razumem sam sebe zasto uopste imam potrebu da nesto odgovorim na takvu zaslepljenost...

Kalčopolista®

pre preko 1 godinu

@esex ja samo iznosim cinjenice! Vidis da ni jednom nisam pomenuo Mladenovica koji je sasvim korektno igrao protiv Brazila, koji je ostavio 100 puta bolji utisak od radonjica, grujica, jovica, ilica, Djuricica! Zasto Mladenovic nije ubacivan ni jednom posle Brazila? Od njega bi i bilo neke vajde! A ti posto si ti “ozbiljan” napisi i obrazlozi sta su nam ovi igraci doneli od kada su ulazili osim potopa! Sportski pozdrav!
J

Jacimovic

pre preko 1 godinu

Te zamjene igraca su bile neke zbog povreda igraca,npr Pavlovic i Veljkovic a neke zbog nedostatka snage,jer ne mogu vise da trce npr.Zivkovic,Milinkovic-Savic,Kostic,Tadic itd.
T

Tz

pre preko 1 godinu

Sve mi se više čini da ove komentare ostavlja Ž. Pantić, par puta sam odgledao njegove emisije i istovetne su sa ovim komentarom. Vidi, ja kao navijač Radničkog iz Niša već dobrih 40 g. ne brojim crveno-crna bela krvna zrnca u reprezentaciji. Da smo bili loši, bili smo i to svi zajedno. I tu je tačka.
G

GostGost

pre preko 1 godinu

Sto rece neki komentar ovde, vrlo konstruktivan tekst ali cini se da je selektorovo vidjenje stvari potpuno drugacije. Piksi nam jeste razdrmao reprezentaciju, doveo nas na SP ali se sad odjednom to potencira kao nekakav uspeh. Kakav uspeh kad imamo jednu od 20ak najskupljih reprezentacija na svetu? Pa jedna Australija, Japan, Poljska su u top 16, bolji utisak su ostavili i Kamerun, Gana, S.Arabija, da ne nabrajam dalje... Dakle, ovo nije uspeh, ovo je jos jedan neuspeh nase reprezentacije koja po kvalitetu treba da udje makar u top 16, kao sto se i najavljivalo. Piksi nije pao u mojim ocima zbog nesnalazenja na SP, vec zbog ovih izjava. Povrede, izgovori, uspeh sto smo uopste na SP... A pre mesec dana, idemo do finala. Majstore, ako si vec znao zdravstveno stanje igraca, mogao si (MOZDA) umesto npr Racica i Ilica pozvati Joveljica kao 4.spica jer su 2 van stroja i Gacinovica ili Ristica kao podrsku na bocnim pozicijama. Mogao si prilagoditi minutazu i formaciju cinjenici da nisu igraci fizicki dovoljno spremni i da je bolje da narocito u prve dve utakmice igramo opreznije. Morao si zatvoriti na 3-1 utakmicu sa Kamerunom. Puno propusta koji su meni licno skroz u redu, ako se priznaju i ako se nesto iz njih nauci. Bio si tvrdoglav, gurao rekovalescente, forsirao isti stil igre, i izgledali smo u odbrani kao sparing partner ozbiljnim ekipama. Javnost te i dalje podrzava, sve je ok, samo nemoj alibi price vazno je ucestvovati, sta bi bilo tek da smo bili svi zdravi, bicemo opet mocni itd...
B

Bata Raka

pre preko 1 godinu

Vidi prikatelju, mi već 30 godina unazad " zatvaramo" utakmice pri vodjstvu (čitaj sednemo golmanu u krilo) i upravo je to glavni razlog što je lakše videti pantera u Apatinu negobnas na EP i medju ozbiljnim ekipama. Utakmia se zatvara tako śto stegneš protivnika na njegovoj polovini da mu duša u nos dodje dok predje pola, tako su Hrvati ubili npr. Argentinu pre 4 godine. Piksi je probao i nije uspelo. Zašto? Uato što nam je odbrana, sa izuzetkom Pavlovića jednostavno loša. Spora, ziheraška, teška ... Dakle menjati odbrambene igrač, opet sa izuzetkom Pavlovića, dok se ne nadju oni koji će kliknuti u sistem- NIPOŠTO NE MENJATI SISTEM! U ovom sistemu je reprezentacija koja je primila pre godinu i po 5 öakoh kpmada od Ukrajine postala tim koji rutinira male ekipe u kvalifikacijama i bude konkurentan do oslednjih pola sata na SP. Rezultat noje zadovojavajući ali igra, maka za mene, jeste. Bilo je divota gledati kako se dva puta vraćamo iz minusa, prvi put gledam bilo kojo reprezentaciju koju zovem svojom ( a imam preko 40 godina) da tako dobro i brzo reaguje na rezultatski minus. Hrvati su sa sve zverime u ekipi poput Modrića, Ralitica, Perišića plis Olić i Srna bili rastavljeni na sačinioce od Meksika 2014. u kom je Rafa Markez igrao reanimoran jbt! To je sve odrastanje na velikim takmičenjima. Medjutim važna je agresivna igra, be respekta i straha a to jesmo pokazali sa izuzetkom 2. poluvremena protiv Brazila. Za nas je uspeh da odigramo nür. sve EP i SP do 2030 bez obzira na plasman. Tek ako to uspemo imamo pravo i da očekujemo velile rezultate. Do tada ovo je velika škola ali i dobar početak. I još nešto, Švajcarska je po rezultatima osim SP 2018. u rangu sa Hrvatima na velikim takmičemjima poslednjo 10- 15 godina. To je iskustvo koje je presudno čak i kada kvaliteta fali. Pozdrav!
S

Scbsk

pre preko 1 godinu

Sve smo ih pretrcali a svi imaju utisak da nisu trcali.
G

Gostimirko

pre preko 1 godinu

Džabe, ako ne trčiš pametno. Nije to atletika, nego fudbal.
O

Otodjibaje

pre preko 1 godinu

Volim tekstove koji su dobronamerni. Ukazuju na sve nase greske, ali na pristojan i patriotski nacin. Juce sam pratio konferenciju za medije selektora i ja se bojim, da on jos uvek nije uvideo svoje ocigledne greske....Bilo bi pozeljnije da bude malo vise skoncentrisan prilikom sastavljanja tima i vodjenja utakmice, ne bi bilo lose da malo pojaca strucni stab, jer ovo je tanko....Dobra stvar je sto smo bili na velikom takmicenju i stekli nova iskustva...
S

Sale018

pre preko 1 godinu

Mislim da je selektor uvideo sve greske, ali da juce nije izneo duboku analizu, vec pripremljen govor za novinare i naciju. Ucestvovanje, iskustvo i povrede. Ovih dana sam procitao na stotine komentara i tekstova o taktici i vecina njih je bila dobra. Ako je obican covek uvideo sta nije bilo dobro, defanziva tima, komunikacija i taktika, pa valjda je i selektor koji se profesionalno bavio fudbalom i trenerskim poslom. E sada da li je tvrdoglav pa ce gurati i dalje svoju filozofiju i taktiku ili ce biti mudar pa ce uciti na svojim greskama, to cemo videti vec u martu. Ovo nije bilo toliko lose za prvi put, ali moramo se popraviti.
G

Gostio

pre preko 1 godinu

on ce nastaviti da igra ofanzivan fudbal bez odbrane i bice isto
G

Gost neki

pre preko 1 godinu

Pa koje lekcije kad na startu padamo odma na prvu lekciju.. Umesto da nadjemo trenera sa iskustvom i rezultatima iza sebe , mi produzavamo mandat Piksiju koji je pocetnik u ovom poslu bez ijednog uspeha u trenerskim vodama. I o cemu dalje da pricamo?!
P

Pera genije

pre preko 1 godinu

Daj tog sa iskustvom umesto Piksija? Pa mi kakav smo narod i kako svi vole u sve da se mešaju i Anćelotija bi pokvarili.

бартендер

pre preko 1 godinu

Сви клубови, школе фудбала, савез са својим млађим категоријама од Банета Ивановића на овамо не могу да направе десног бека. На другој страни од Коларова немамо левог бека, и ако ту имамо Младеновића, али није он та класа. Формација са три позади је изнуђена због тога, проблем настаје јер су Живковић и Костић премекани и превише офанзивно орјентисани, а штопери превише спори да би покрили и страну и своје позиције. У суштини Пиксију замерам недовољно добро вођење утакмица, измене, промене на терену у самим мечевима, јер ако видиш да дува по страни склониш Живковића и убациш Ераковића, мали игра бека у Звезди, избациш Вељковића убациш Младеновића, Павловић-Миленковић средина и Камерун нам не би дао год три дана да смо играли, овако сви видимо до чега је дошло!
S

Srdjan M

pre preko 1 godinu

A uvek pouzdani Antonio Rukavina??? 😄
E

Erat

pre preko 1 godinu

Ti si verovatno selektor Danske ili Norveske. Objasni Piksiju sta treba da radi.
I

Igle i Iglice

pre preko 1 godinu

Sve ok, ali samo ostaje nejasno razmišljanje, da ako je neko povređen bio i bez takmičarske forme, opcija je da mora da igra jer je izneo kvalifikacije... Ajde pogledajte Francusku, Benzema čist primer, jel je trebao da bez obzira što je povređen, pa da se šeta po terenu ili da može samo 30,40min da odigra. Iz cele ove situacije, treba svakako poraditi i na defanzivnoj igri u smislu kada se igra protiv ekipa koje imaju bočne brze igrače.. druga stvar poučna je da u trenutku kada su bitne utakmice kao što je ovakvo neko takmičenje, neophodno je da na terenu igraju ZDRAVI i spremni igrači, bez obzira da li su oni lošiji od povređenih, ali njihovo trčanje i zalaganje će svakako više doprineti nego da se neko "šeta" po terenu zbog starih zasluga, ako se tom logikom vodimo nikad nećemo pobediti u slučaju kada su nam te udarne igle povređene. Nije ni fer prema igračima koji su krenuli na prvenstvo i svesni su svi da su nam nosioci igre povređeni ili van forme i da sede na klupi spremni igrači koji bi izdržali svih 90min. Nadamo se plasmanu sad na Evropsko i poboljšanju svewsti u vezi svih propusta!
K

Kiksi

pre preko 1 godinu

Bilo bi lepo da Radonjic igra stopera, a Mitrovic centralnog veznog
M

Morekamb

pre preko 1 godinu

Jedan od nasih problema je sto se ne oslobadjamo brze lopte odnosno često pravimo potez više. Takodje, potrebno je više šutirati ka golu. Visinu igrača nismo dovoljno koristili jer smo dali samo jedan gol iz prekida (Pavlovic protiv Kameruna).
N

News

pre preko 1 godinu

Mi ne znamo da iskoristimo nase prednosti poput visine. Mi smo u nekim situacijama imali cak 7 igraca preko 190 cm u protivnickom sesnaestercu posle prekida i kornera a osim Pavlovicevog gola nismo bili opasni po protivnicki gol. Srbija mora da iskoristi prekide mnogo bolje.