FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Ako Italijani padnu, Australija poslednja prepreka na putu do Salatare

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 19:46

Kengurima singl doneo finale Dejvis kupa, njihovi najjači aduti nisu ni morali na teren

Sve do prve polovine sedamdesetih godina prošlog veka SAD i Australija važile su za neprikosnovene sile u najznačajnijem reprezentativnom teniskom takmičenju na svetu. Onda se sve preokrenulo sve većim prodorom popularnosti "Belog sporta" u ogroman deo Evrope i konkurencija je postala neuporedivo jača.

Nije više Australija toliko moćna, ali i dalje s vremena na vreme podseti zašto je dobar deo istorije bila strah i trepet. Pobedama Aleksa De Minora i Alekseja Popirina nad finskim igračima obezbedila je plasman u finale Dejvis kupa već posle singl mečeva, pa glavna karika tima oličena u dublu Metju Ebden-Maks Pursel nije ni morala na teren. Ponovili su izabranici Džoša Igla prošlogodišnji uspeh, pa će u nedelju protiv pobednika sutrašnjeg duela Srbija-Italija igrati za svoj prvi trofej nakon ravno dvadeset godina.

Izabrane vesti

Favorit polufinalnog duela u dvorani Martin Karpena u Malagi bio je jasan, ne samo zbog snažnog dubla, već i zbog činjenice da su igrači Australije bolji rangirani u singlu od finskih. Najpre je 40. teniser sveta Popirin trijumfovao protiv tek 171. Ota Virtanena i doneo prvi bod svom timu. Imao je igrač ruskog porekla probleme u prvom setu protiv značajno slabije plasiranog igrača na ATP listi, ali je i taj deo igre dobio u taj-brejku. Drugi je bila rutina (6:2), pa je meč završen za 90 minuta igre.

Nadala se selekcija sa severa Evrope da bi mogla da izbori dubl, znajući da je i njihov Heliovara odličan u igri parova. Ispostavilo se da do odlučujućeg meča nije dogurala, pošto je 12. igrač planete Aleks De Minor pobedio 69. Emila Rusuvuorija s 2:0 (6:4,6:3).

Podsetimo, sutra od 12.00 časova počinje prvi singl meč u drugom polufinalnom duelu Srbije i Italije. Pobednik će u nedelju u veliko finale protiv Australije.


tagovi

Dejvis kupAleks de MinorAleksej Popirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara