(Reuters)
(Reuters)

Ako je Brejdi mogao do 45, Novak kaže da može bar do 40. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 03:53

Veteran je, ali i dalje je gladan uspeha

Mnogima je inspiracija, a sam je pronalazi u drugima. Zato što je oslobođen sujete, zato što gleda druge sportiste i od njih uči. Ranije, tokom karijere, bio je zagledan u Kobija Brajanta, kasnije u Zlatana Ibrahimovića, a sad Novak Đoković vidi Toma Brejdija kao ličnost koja bi mogla da mu pomogne da što duže traje.

Kao što je najuspešniji igrač NFL-a bio aktivan do 45. godine, tako se i prvi teniser planete nada da bi mogao da ostane na velikoj sceni do ulaska u petu deceniju života. A to onda znači da bismo ga, a obzirom da sad ima 36 godina, gledali makar još četiri sezone u akciji.

Izabrane vesti

Poređenje sa Brejdijem nije slučajno, jer je upravo legendarni kvoterbek na poslednjeg Ju Es openu bio u Novakovom boksu.

Poznajem lično Toma Brejdija. Naučio sam dosta od njega, iz njegovog primera, a nadam se da bih mogao da imam karijeru koja ide do 40. godine. Možda i posle toga, videćemo. Trenutno se osećam odlično i igram veoma kvalitetan tenis. Godina na izmaku je bila jedna od mojih najboljih u životu, zašto stati dok još uvek igrate sjajno? Idemo godinu po godinu, pa ćemo videti dokle ću stići“, rekao je Novak po dolasku u Saudijsku Arabiju, gde će u sredu, posle 16 sati po našem vremenu odigrati egzibicioni meč sa Karlosom Alkarasom.

Biće to praktično početak priprema za novu sezonu. A ona kreće u Pertu, kad će Nole predvoditi selekciju Srbije na Junajted kupu u Pertu, što bi trebalo da mu pomogne da se razmrda pred napad na još jedan pehar Australijan opena, u Melburnu.

Još uvek pokušavam da osvajam grend slemove i budem kandidat za status vrhunskog svetskog sportiste. A pokušaj da se piše istorija sporta predstavlja moje pogonsko gorivo. To mi je motivacija“, dodao je Đoković.

Na kraju krajeva, to se prepoznaje, pa je tako Novak peti put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu Evrope u tradicionalnom izboru Novinskih agencija. Iza sebe je ostavio svetskog prvaka u Formuli 1, Maksa Ferštapena, atletičara Armanda Duplantisa, fudbalera Erlinga Halanda, ali i košarkaša Denvera i još jednog Srbina na ovoj listi – Nikolu Jokića.



tagovi

tom brejdiTom BrejdiNovak ĐokovićTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara