Rafael Nadal (AFP)
Rafael Nadal (AFP)

Barselona pozdravila najvećeg teniskog zemljoposednika: Rafa(l) posle 681 dana!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 18:48

Nadal prvi put na terenu od ranog januara, preslišao Italijana Kobolija, a u drugom kolu ga čeka četvrti nosilac Aleks De Minor

Voleli ga, ne voleli, morate poštovati njegovu tenisku zaostavštinu! Još jedna povreda je iza Rafaela Nadala koji se vratio profesionalnom tenisu posle 102 dana, a omiljenoj mu podlozi nakon skoro dve godine apstinencije! Da, dobro ste čuli, čovek sa ubedljivo najviše titula na crvenom tucaniku zaigrao je u Barseloni, na stadionu koji nosi njegovo ime i u prvom kolu ATP 500 turnira, rafalnom paljbom srušio Italijana Flavija Kobolija - 0:2 (2:6, 3:6).

Od 92 titule u karijeri, Nadal je 63. osvojio na šljaci. Najveći teniski zemljoposednik je lov na čak 13. titulu u Barseloni okončao za svega 85 minuta. Dominirao je maltene tokom čitavog meča, a Kobolijevi pokušaji da uzvrati snažnim i rizičnim forhendima, uglavnom su se završavali slanjem loptice van terena.

Izabrane vesti

Publika u Barseloni je ovacijama pozdravila prvo pojavljivanje Nadala na šljaci još od finala Rolan Garosa 2022. godine. Podsetićemo, tada je Rafa osvojio 22. grend slem, a Novak Đoković je bio na brojci od 20.

Odigrao je Nadal tek četvrti meč u poslednjih godinu i po dana i zato će mu rival u narednoj rundi biti jedan od najtežih mogućih. Ne zbog pozicije na ATP lisi (mada je reč o 11. igraču planete), već zbog stila igre. Malo je igrača na Turu sa boljim kretanjem od Aleksa De Minora. Jednostavno, čovek koji vas tera na udarac više koji će ozbiljno testirati Rafine fizičke mogućnosti posle povrede abdominalnog mišića.

"Ne znam kako ću dočekati taj meč. Teško je planirati stvari jer trenutno poput džungle i nikada ne znaš šta možeš da pronađeš tamo. Ne znam da li ću biti sposoban da izađem na kraj sa njim", rekao je Nadal i nastavio: "Kada se vratiš posle toliko meseci, nemoguće je da ne sumnjaš u svoj nivo fizičke spreme. Ovo je bila dobra prva runda i on je napravio mnogo grešaka. Ja sam kontrolisao ono što je bilo moguće. Mesecima nisam bio u mogućnosti da servira i bez obzira na to što sam vrlo uzbuđen, neću raditi stvari mimo logike i servirati kao ludak. Serviraću uz dozu opreza koju situacija nameće", zaključio je Nadal.



tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara