Bekerova prognoza ne zvuči loše: Đoković u 2020. će uzeti još dva slema

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.11.19. | 21:36

Nemac očekuje i da mladi lavovi osvoje neki slem

Posle ispuštene velike šanse da 2019. godinu završi na prvom mestu, pitanje koje sve i svetu tenisa intrigira je kako će izgledati naredna godina za Novaka Đokovića.

Realnost je da do leta teško može do prvog mesta na ATP listi, ali i pored toga i te kako će imati Novak za šta da se bori. Pored četiri grend slema, na talonu u narednoj godini je i medalja na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Ako je suditi po Borisu Bekeru, bivšem treneru srpskog asa, biće i naredna godina berićetna za Đokovića.
Melburn je Novakovo dvorište. Australija open je osvojio sedam puta. Na Vimbldonu će braniti trofej i smatram da će ga ponovo osvojiti“, prognozira Beker.

Dva nova grend slema u džepu, ukupno 18, bez dileme bio bi to rezultat za zadovoljstvo srpskog tenisera.

Međutim, završni masters u Londonu je označio i novu eru, po Bekerovom mišljenju, jer će se za trofeje pitati i mlađi igrači pored legendarne velike trojke.
Cicipas je na Australijan openu pobedio Federera i to je podloga koja mu se dopada, isto kao i Aleksandru Zverevu, pa smatram da će i oni imati šanse. Ti mladi igrači udaraju jače od veterana, pogotovo sa osnovne linije, tako da bi i Vimbldon mogao da bude mesto na kojem će zablistati. Mislim da ćemo u 2020. godini dobiti i nekog novog grend slem šampona“, smatra Beker.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara