Novak Đoković (©MNPress)
Novak Đoković (©MNPress)

Beograd - svetska prestonica tenisa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 12:48

Danas se na TC Novak igra finale TSS Toura odakle pobednik dobija pravo da se nađe u žrebu Adria Toura za predstojeći vikend belog sporta na Dorćolu, a već iduće sedmice počinje veoma kvalitetan Šampionat Istočne Evrope u organizaciji Janka Tipsarevića

Očigledno je moralo nešto posve neočekivano da se dogodi, pa da naša prestonica postane ujedno stolica svetskog tenisa. Makar na kratko. Naime, usled pandemije, kao što znamo ne održavaju se ni ATP ni WTA takmilčewnja pa se teniseri bukvalno sami snalaze.

Prvi reket sveta je zato organizaovao egzibiciono-humanitarni tur, Adria Tour koji kreće ovog vikenda iz Beograda, pa putuje u Zadar (20-21. jun), Crnu Goru (27-28. jun) i Banja Luku (3-4. jul). U ovom, "našem" izdanju tokom sledeća dva dana odmeriće se neki od najboljih na svetu, predvođeni naravno Novakom Đokovićem. Danas će se u žrebu za dve grupe naći pored njega još Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Viktor Troicki.

Izabrane vesti

Osmi član ove grupe tenisera doćiće iz finala TS Toura koji se ove sedmice održavao na TC Novak. Uporedo sa njim, igrao se i ženski turnir u kojem danas o najboljoj odlučuju Dejana Radanović i Tamara Čurović. U pitanju je potencijalno zanimljivo odmeravanje pre svegazato što je prva bolje rangirana na svetskoj lestvici (260), ali ima negativan skor od 0-2 u zvaničnim mečevima sa 549. na WTA listi. Radanovićeva je veliki favorit, pre svega po kvotama, ali ovde se može rizikovati zarad koeficijenta 4,70 na Čurovićevu.


Sledi muško finale TSS Tour, pa od 14 do 16 h održaće se Kids day, Ceremonija otvaranja počinje u 16 h, a odmah sledi egzibicioni meč mešovitog dubla. Posetioci će takođe imati priliku da od 17.20 h pogledaju performans pijanistkinje Lole Astanove. Sledeći dubl meč počinje u 17.50 h, a zatim sledi ceremonija žreba na kome će biti izvučeni igrački parovi. Nastup čuvenog violiniste Nemanje Radulovića zakazan je za 18.45 h.

Tokom vikenda na Donjem Dorćolu će biti održan Adria Tour koji će se prenositi u preko 100 zemalja sveta, a već iduće sedmice kreće Šampionat Istočne Evrope u organizaciji Janka Tipsarevića na terenima SC Olimp i trajaće šest sedmica! Ali, više o tome nekom drugom prilikom.


tagovi

Adria Tour

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara