Anisimova i Halepova sa prošlog meča (©Reuters)
Anisimova i Halepova sa prošlog meča (©Reuters)

Blokbaster revanš i gomila "pepeljuga"

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.10.20. | 10:12

Halepova bi da se osveti Anisimovoj, a na teren će danas i nekoliko igračica van TOP 100 i sa specijalnom pozivnicom

Blokbaster revanš. Šesti dan Rolan Garosa donosi nekoliko zanimljivih okršaja u obe konkurencije, uključujući dugo očekivani susret u ženskom delu žreba između prvog nosioca Simone Halep i njenog dželata protekle godine u Parizu, Amande Anisimove. Kažu da Rumunka sanja osvetu...

Bilo je potrebno samo 68 minuta da Anisimova, tada 17-godišnjakinja, prođe pored Halepove i uđe u polufinale Rolan Garosa prošle godine na Otvorenom prvenstvu Francuske. Zapanjujućom pobedom od 6:2, 6:4, mlada Amerikanka ruskog porekla postala je prva igračica rođena u 21. veku koja je rezervisala mesto u predvorju finala nekog od Grend slemova.

Izabrane vesti

Ipak, osvajačica Pariza 2018. nada se da će se potvrditi kao favorit za tron i istovremeno napraviti odmazdu Amerikanki u usponu. Zadatak bi mogao da se pokaže složenim. Anisimova se probila kroz prva dva kola, ispustivši samo četiri gema i zabeleživši 40 vinera, dok je na terenu provela samo sat i 56 minuta.

"Znam da će biti teško, jer ona udara loptu snažno i ravno. Sećam se meča od prošle godine, sećam se i da nisam igrala onako kako sam želela, tako da ću napraviti neke promene i samo ću pokušati da igram bolje i da rizikujem", rekla je Rumunka.

Za godinu dana mnoge stvari mogu da se promene, ali ako Anisimova bude servirala kao lani, Halepovoj neće biti lako da kontroliše poene. Amerikanka je osvojila tada 74% svojih prvih servisa, a nijednom nije napravila dvostruku grešku. Malo je verovatno da će ponoviti takav nastup, ali još uvek može da nanese štetu. U prošlogodišnjem dvoboju, Anisimova je tokom celog meča bila agresor.

Sve u svemu, Halep je razumljivo značajan favorit. Nije pametno potcenjivati "otkačeni" talenat poput Anisimove, ali pobediti Halep dva puta zaredom na Rolan Garosu je verovatno previše očekivanja od tinejdžera.

KO OSVAJA TURNIR?

Na teren će i "pepeljuge". Dve kvalifikantkinje - Nadja Podoroska, koja se suočava sa Anom Karolinom Šmidlovom, i Martina Trevizan, koja će se boriti protiv Grkinje Marije Sakari - i dve igračice sa vajld kartom, Džini Bušar i Cvetana Pironkova, biće u akciji u petak u okviru šesnaestine finala turnira. Važno je znati da nijedan kvalifikant ili vlasnik specijalne pozivnice nikada nije napredovao dalje od četvrtfinala ženskog singla na Rolan Garosu.

Bušarova se suočava sa Poljakinjom Igom Švjontek, koja se takmiči da drugu godinu zaredom stigne do druge nedelje u Parizu, dok će Pironkova, koja je zauzela svoje mesto u trećem kolu pošto se trostruka šampionka Serena Vilijams povukla sa turnira zbog povrede, voditi borbu protiv Barbora Krejčikove iz Češke.

ROLAN GAROS - 1/16 FINALE

Petak

11.05: (1,35) Svitolina - Aleksandrova (2,90)

11.05: (1,45) Švjontek - Bušar (2,55)

12.20: (1,85) Šmidlova - Podoroska (1,85)

13.05: (1,20) Halep - Anisimova (4,00)

14.20: (1,30) Mertens - Garsija (3,20)

14.35: (1,80) Pironkova - Krejčikova (1,90)

16.20: (1,25) Sakari - Trevizan (3,55)

16.20: (1,50) Sinjakova - Bertens (2,41)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rolan GarosSimona HalepAmanda AnisimovaEženi Bušar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara