(©Reuters)
(©Reuters)

Borna Ćorić je penicilin za Nadala, posle Sinsinatija vodi sa 3:2

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 09:11

Hrvat eliminisao Rafu sa mastersa

Malo je tenisera na svetu koji mogu da se pohvale da imaju pozitivan međusobni skor sa Rafaelom Nadalom, a da su odigrali više od dva-tri duela. Jedan od njih je Novak Đoković (30:29), drugi je uveliko u penziji Nikolaj Davidenko (6:5) a od jutros je to i – Borna Ćorić!

Hrvatski teniser je pravi penicilin za Bika sa Majorke, pošto ga je u Sinsinatiju dobio treći put u karijeri, a ima dva poraza. U meču koji je trajao skoro tri sata Ćorić je napravio iznenađenje i izbacio Nadala sa 7:6, 4:6, 6:3.

Izabrane vesti

Španskom asu ovo je bio prvi meč posle Vimbldona, sa kojeg se povukao pre polufinala zbog povrede trbušnog zida. Rekao je da je spreman za Sinsinati, da nema više bolove i probleme, ali izgleda da je Nadal malo zarđao u ovom periodu u kojem nije mogao da trenira kako je navikao, a pogotovo da servira.

Neće se, naravno, Rafa preterano potresti zbog ovog poraza, jer je sve u službi pripreme za US open. Poznato je iz karijere tenisera sa Majorke da će ga ovaj kiks samo dodatno motivisati da u Njujork dođe sto odsto spreman, da tamo pojuri 23. grend slem u karijeri, pogotovo što sve vodi ka tome da Novak Đoković neće moći da igra.

Borna Ćorić je odigrao odličan meč i još jednom naterao svet da priča o njemu. Da je bilo malo manje povreda, Hrvat bi verovatno bio mnogo više pri vrhu ATP karavana... Na narednom stepeniku čeka da još jedan Španac, Roberto Bautista Agut.


tagovi

Rafael NadalBorna ĆorićATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara