Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Brisan prostor do pete titule

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.09.20. | 10:54

Đokovićev put do osvajanja Rima mnogo lakši posle ispadanja Nadala, danas u polufinalu rival je Rud

Brisan prostor do pete titule. Put Novaka Đokovića do trofeja Mastersa u Rimu postao je drastično lakši ispadanjem najozbiljnijeg takmaca Rafaela Nadala, inače devetostrukog osvajača pehara u glavnom gradu Italije, koji je juče poražen u četvrtfinalu od Dijega Švarcmana. Najbolji teniser Srbije i sveta sastaje se danas u polufinalu sa Norvežaninom Kasperom Rudom (14.00), dok drugi par čine Denis Šapovalov iz Kanade i već pomenuti Švarcman (19.00).

Prvi reket planete igrao je u tri seta protiv 97. igrača na planeti Dominika Kepfera i dobio duel posle dva sata i 12 minuta borbe.

Izabrane vesti

"Svaka mu čast kako se borio i vratio, ali sebe moram da krivim što sam morao da igram taj treći set. Imao sam brejk i servis, sve je izgledalo dobro, ali ovo je šljaka i sve može da se promeni u sekundi", istakao je Nole.

Sledeći rival je Rud, inače 34. na ATP listi.

"Još jedan specijalista za šljaku. Na njoj se oseća najkomfornije, u polufinalu je. Znam da sam favorit zbog ranga, ali sve je moguće. Pogledaću ga, uradiću 'domaći zadatak'", rekao je Đoković.

Kasper Rud je u slično dramatičnom meču, posle preokreta, nadigrao Italijana Matea Beretinija sa 2:1, posle čak tri sata nadmetanja.

Đokoviću i Rudu, koji ima 21 godinu, biće ovo prvi međusobni duel.

MASTERS RIM - POLUFINALE

Nedelja

14.00: (1,15) Đoković - Rud (4,70)

19.00: (1,60) Švarcman - Šapovalov (2,19)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Novak Đokovićatp rimMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara