©Reuters
©Reuters

Cicipas obezbedio kartu za Torino! Zverev pao u prvom velikom derbiju u Parizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 16:54

Grk prvi put ove godine dobio igrača iz "top 10" na ATP listi

Tri i po sata jučerašnje borbe sa Igom Umberom i dva vezana brejka, potpuno su iscrpela energiju iz devetog tenisera na planeti, Aleksandra Zvereva. Nemac je imao nešto više od 16 sati odmora za prvi veliki derbi na Mastersu u Parizu, protiv Stefanosa Cicipasa, što nije bilo dovoljno da bi se pronašao put do osmine finala. Grčki as je slavio u dva seta, posle dva sata borbe i najavio visoke domete u Gradu svetlosti - 7:6 (2), 6:4.

Cicpas je tokom čitavog meča držao situaciju pod pod kontrolom i na kraju ostvario prvu pobedu nad igračem iz "top 10" na ATP listi, zvanično obezbedivši kartu za završni masters u Torinu. Grk je u oba seta brzo dolazio do brejka prednosti, sticao ozbiljne prednosti i potom sa mnogo više sigurnosti ulazio u njihovu završnicu. Grk je odličlno servirao, imao je duplo više asova (10-5) i značajno više vinera (37-28).

Izabrane vesti

Prvi set je trajao 77 minuta, a čini se da je upravo on bio ključan da Zverev dodatno ostane bez energije, pošto je prethodno uspeo da se vrati iz ozbiljnog zaostaka (2:5), izbori taj-brejk, ali je tamo sigurniji na servisu bio Cicipas.

U drugom setu je grčki teniser mogao i nešto ranije da završi posao, pošto je pri vođstvu od 5:3 imao propustio dve meč lopte na protivnički servis. Ipak, već u narednom gemu je postavio stvari na svoje mesto.

Cicipas u četvrtfinalu igra sa Karenom Hačanovim, koji je danas eliminisao dželata Karlosa Alkarasa, Romana Safijulina, sa 2:1 u setovima.



tagovi

Stefanos CicipasAleksandar ZverevATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara