DEJVIS KUP Bitke za polufinale

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.11.19. | 09:50

Srbija na Rusiju od 10.30, a Kanada već čeka pobednika. Od 17.30 Španija - Argentina, pa Velika Britanija - Nemačka

Novo izdanje Dejvis kupa je, nažalost, nezgodno takmičenje za klađenje. Naime, parovi se određuju pred sam početak prvog susreta te je komplikovano davati kvote, pa je tako i danas za četvrfinale duele. Jedino što za sada znamo, na početku petog dana odmeravanja najboljih tenskih reprezentacija sveta je kada preostala tri četvrtfinalna meča počinju, te je tako od 10.30 na redu Srbija i Rusija, a pobednik ide na Kanadu koja je sinoć savladala favorizovanu Australiju sa 2-1.

KVOTE ZA OSVAJAČE

Izabrane vesti

Kao što napomenusmo, parovi se ne znaju, ali se sigurno zna da će za nas u singlu nastupati Novak Đoković, a uz njega verovatno Filip Krajinović koji je za prva dva meča dobio i iskoristio poverenje selektora Nenada Zimonjića. Takođe, očekuje se da u dublu nastupaju, kao do sada Janko Tipsarević i Viktor Troicki, mada se možda i tu promeni ako bude nerešeno nakon singlova. Rusi su, jaki, ali nisu došli u najjačem sastavu pošto je Danil Medvedev sve razočarao otkazivanjem zbog umora. Stoga je sve palo na "dva slova", to jest Karena Hačanova i Andreja Rubljova koji su im odigrali sve mečeve do sada, i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

Rusi su iz Grupe B izašli kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe nakon što su savladali aktulene prvake Dejvis kupa, Hrvate sa 3:0, a potom izgubili od Španije sa 1:2. Veliki je to napor za ova dva, istina mlada asa. Hačanov, trenutno 17. reket sveta je slabije odigrao kraj sezone, u međusobnim duelima sa Đokovićem je 1-1, dok protiv Krajinovića vodi sa 2-0. Fića pak vodi sa 1-0 protiv Rubljova koji se do sada nije odmerio sa liderom našeg tima.

U podnevnoj sesiji od 17.30 nastavljuju se borbe u Madridu, prvo ismeđu Španije i Argentine, pa potom Velike Britanije i Nemačke. Što se tiče prvog duela, zna se dobro ko je favorit, a to su domaćini predvođeni Rafaelom Nadalom koji ide pred svojim navijačima na petu "salataru" Dejvis kupa. Furija, koja je i po MOZZARRTU najveći favorit za krunu u ovom prekomponovanom izdanju prestižnog takmičenja, oslabljena je danas neigranjem devetog reketa sveta, Roberta Bautiste Aguta kome je sinoć preminuo otac, samo godinu dana nakon majke. Porodična tragedija velikog asa neće zausutaviti takmičoenje u Madridu, a na njegovo mesto će uleteti Pablo Karenjo Busta (27. na ATP listi). Naravno, sve to smanjuje šanse Španaca da se dokopaju krune, a verujemo i da će ih danas teško namučiti Gaučosi, koji se oslanjaju na Dijega Švarcmana (14) i Gvida Pelju (25). Može tu svašta da se dogodi.

Britanci se oslanjaju najviše na Škote, to jest braću Mari, Endija u singlu koji pak juče nije nastupao proitv Kazahtana, uz Danijela Evansa i Kajla Edmunda, i Džejmija u dublu koji igra u kombinaciji sa Nilom Skupskim. Njihovi rivali, Nemci su neočakivano osvojili Grupu C u konkurenciji sa Argentinom i Čileom, što ponovo pokazuje kakav mentalitet poseduje taj narod. Zbog izostanka Aleksa Zvereva, lider im je Jan-Lenard Štruf, trenutno 35. an ATP listi i iskusni Filip Kolšrajber (79). Favoriti su Britanci.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara