(©Reuters)
(©Reuters)

Dejvis kup: Novak Đoković će igrati za Srbiju, Španci bez Rafe Nadala

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.08.22. | 15:21

Dve reprezentacije u istoj grupi

Teniska reprezentacija Srbije igraće predstojeće izdanje Dejvis kupa u najjačem sastavu.

Na užem spisku igrača koje je selektor Vitkor Troicki pozvao za takmičenje je i Novak Đoković, trenutno šesti teniser sveta po poslednjem, današnjem izdanju ATP liste. A, jasno je da je srpski as daleko bolji od trenutnog rejtinga...

Izabrane vesti

Đoković će probati, zajedno sa timom, da donese Srbiji drugu Salataru u istoriju. Pored njega u timu će biti Miomir Kecmanović (36. na svetu), Filip Krajinović (46.), Laslo Đere (86.) i Dušan Lajović (87.).

Ništa ne može da se poredi sa Dejvis kupom, sa energijom i zajedništvom koje on donosi u ovaj naš individualni sport. Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj jedan i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada“, poručio je selektor Troicki.

Dok će Novak Đoković braniti boje Srbije, reprezentacija Španije će biti bez svoje „prve table“. Rafael Nadal nije na spisku učesnika koji je objavio selektor Furije Serhi Brugera. Boje Španije, koja je u istoj grupi sa Srbijom, braniće Karlos Alkaras, Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Marselj Granoljers.

U grupi su još i selekcije Kanade i Južne Koreje, a domaćin grupe je Valensija. Mečevi će se igrati od 15. do 17. septembra. Dva najbolja tima izboriće prolaz u eliminacionu fazu takmičenja.

Titulu pobednika Dejvis kupa prošle godine je osvojila Rusija, koja ovog puta neće učestvovati.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupTeniska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara