Huan Martin del Potro (© Reuters)
Huan Martin del Potro (© Reuters)

Del Potro se vraća na teren, pa završava karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 23:32

Argentinac najavio povlačenje

Još jedan turnir i dobićemo novog teniskog penzionera. Posle dugotrajne borbe sa povredama, legendarni Huan Martin del Potro je najavio povlačenje.

Div iz Tandila (visok 198 centimetara) je objavio da se posle dve i po godine neigranja vraća na teren, samo da bi još jednom osetio draž igranja, ali čim se okonča turnir u Buenos Ajresu, iz serije 250, završiće karijeru.

Izabrane vesti

Znam da mnogo navijača čeka da se vratim tenisu, ali nećče biti tako. Ovo je više oproštaj nego povratak“, jasno je stavio do znanja Del Potro koji je čak osam puta operisan od leta 2019. do danas.

Jasno je da mu telo sugeriše raniji završetak bavljenja sportom nego što je planirao. I to baš u otadžbini.

„Ovo je jedna od najtežih poruka koju sam ikada morao da prenesem. Pokušavao sam da nađem snagu da nastavim, koleno mi je stvaralo noćne more. Već nekoliko godina pokušavam da nađem razne alternative, intervencije, lekarsku pomoć. Ni dan danas nisam u tome uspeo. Nikada nisam zamišljao da se predam i da odustanem, a da ne igram. Zato sam odlučio da to bude u Buenos Ajresu“.

Del Potro je u karijeri osvojio 22 titule. Najznačaniju 2009. na Ju Es openu kad je u finalu savladao Rodžera Federera. Pamti se i srebro sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine (poražen u borbi za zlato od Endija Marija), kad je još u prvom kolu izbacio Novaka Đokovića. Najbolji plasman na ATP listi bio mu je treće mesto.

Verujem da ću posle ove nedelje moći više da kažem o svojoj budućnosti. Sada moram da se ponašam kao osoba koja ima 33 osobe i da živi bez bolova, a ne kao sportista. Nikada nisam odustajao i zbog svega toga je ovo jako teška odluka za mene“, dodao je Huan Martin del Potro, koji će u prvom kolu turnira u Buenos Ajersu igrati protiv zemljaka, Federika Delbonisa.


tagovi

TenisATPHuan Martin Del Potro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara