Laslo Đere (©Reuters)
Laslo Đere (©Reuters)

Đere ispustio finale u Kicbilu

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.09.20. | 14:53

Dobio prvi set, pa stao

Teoretski, moglo je da se igra srpsko finale u Kicbilu. Laslo Đere i Miomir Kecmanović su došli na korak od borbe za trofej, ali to se, ipak, neće ostvariti.

Laslo Đere se sapleo na tom poslednjem stepeniku pre finala i izgubio meč od Janika Hanfmana posle dva i po sata igre – 4:6, 6:3, 7:6.

Izabrane vesti

Velika šteta za momka iz Sente, jer je dobio prvi set i činilo se da je na pravom putu ka finalu. Ali, Nemac, koji je došao na turnir kao 118. igrač sveta, podigao je nivo igre u nastavku i eliminisao na turniru još jednog srpskog igrača, pošto je dve runde ranije bio bolji i od Dušana Lajovića.

U drugom setu Đere je izgubio svoj servis na 1:2 i tu razliku je Hanfman sačuvao do kraja. Treći set je doneo mnogo borbe, čak četiri brejka i na kraju taj-brejk dramu. Imao je Đere 5:4 u tom nadigravanju, ali je Nemac dobio tri naredna poena i prošao u finale. Njemu će to biti drugo ATP finale u karijeri, a prvo je 2017. godine izgubio od Fabija Fonjinija u Gštadu.

Drugi polufinalni meč igraju Miomir Kecmanović i Mark-Andrea Hesler, Švajcarac koji je 303. igrač sveta i veliko iznenađenje turnira u Kicbilu.


tagovi

Laslo ĐereATP Kicbil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara