Dobro je počelo! Uz Ibrinu i Ronaldovu podršku, Novak rutinski primirio Iznera

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.11.18. | 22:25

Đoković ubedljiv na startu Masters kupa

U toku dana, Zlatan Ibrahimović je za švedske medije biranim rečima govorio o svom prijatelju Novaku Đokoviću i poželeo mu sreću na Masters Kupu u Londonu, a danas ga je lično podržao i Kristijano Ronaldo na putu do prve pobede u britanskoj prestonici.

Izabrane vesti

Đoković je rutinskom pobedom od 6:4, 6:3 savladao Džona Iznera u prvom meču svoje grupe i sada je jako blizu plasmana u polufinale. Sledeći rival Srbinu u grupi će biti Marin Čilić koji je danas poražen od Zvereva i u tom meču će Novak i definitivno protiv stare mušterije moći da overi plasman u nokaut fazu.

Novak je mnogo lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa bombastičnim servisima gorostasnog Amerikanca. Novak je rutinski osvajao gemove na svoj servis, a u prva dva gema je imao brejk šanse na servis protivnika. Što nije baš česta pojava u Iznerovim mečevima. Konačno, u petom gemu, Đoković je slomio Iznerov servis i prelomio set. Nije dozvolio rivalu nijednu brejk šansu u prvom setu. Imao je i set loptu na njegov servis, ali je set osvojio na rutinski način na svom servisu.

U drugom setu je Izner servirao nešto bolje, Novak je bio fantastičan na svom servisu i ta klackalica je trajala do sedmog gema kada je iskoristio drugu brejk loptu i rešio pitanje pobednika. Potom je iskoristio treću meč loptu na Iznerov servis.

Đokovićev ritern je danas bio nešto najbolje što može da se vidi u tenisu. Izner je imao 13 asova, ubacio 69 odsto prvog servisa i opet je lagano poražen. Protiv bilo kojeg drugog tenisera na svetu bi to bilo dovoljno za pobedu ili makar tesan poraz. Protiv Đokovića ni u jednom trenutku nije delovalo kao da Izner ima šansu. Međutim, još neverovatniji je bio Đokovićev učinak na servisu. Srbin je imao 70 odsto ubačenog servisa, na prvi servis je osvojio 87%, a na drugi 85 odsto poena. Prepustio je Izneru samo šest poena na svoj servis?! Nije mu dozvolio nijednu brejk priliku. Pogodio je 21 viner uz samo šest neiznuđenih grešala. Brutalno! Ni mnogo bolji igrač od Iznera ne bi mogao ništa protiv ovakvog Đokovićevog izdanja. 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara