Đoković i Krajinović zaustavljeni u prvom kolu

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.19. | 10:41

Srpski par u Tokiju izgubio od četvrtih nosilaca Pavića i Soaresa, ali sada slede okršaji u singlu gde im se pridružuje Kecmanović

Mora se priznati očekivano, ali ne bez velike borbe, srpski dubl na ATP 500 turniru u Tokiju (tvrda podloga), koji čine Novak Đoković i Filip Krajinović poražen je na samom startu takmičenja.

RASPORED MEČEVA (-9 Č)

Izabrane vesti

A očekivano je bilo pošto su sa druge strane mreže bili jedni od najboljih na svetu, Mate Pavić i Bruno Soares. Hrvatsko-brazilska kombinacija, koja je postavljena za četvrte nosioce imala je izuzetno težak posao, te je morala da se spasava u meč taj-brejku slavivši sa 6:2, 4:6 i 10:4. Njih dvojica će u narednoj rundi igrati protiv Britanca Dominika Ingloa i Amerikanca Augustina Krajičeka.

U svakom slučaju, bila je dobra provera za Novakovo problematično rame sa kojim tokom meča nije imao problema. Nole i Fića nastavlju takmičenje u prestonici Japana, ali naravno svako za sebe.

Prvi reket sveta, koji je pre ovog meča posetio Rjogoku Edo-Noren, sumo dodžo, to jest trening centar za sumo borce gde je odradio sa njima keiko, iliti jutarnju gimnastiku, u prvom kolu ukršta rekete protiv kvalifkanta iz Australije, Alekseja Popirina. Njihovo je ovo prvo odmeravanje, a zna se dobro ko je favorit. Treba napomenuti i to da je Đokoviću ovaj turnir veoma važan ne samo kao priprema za Olimpijske igre iduće godine, već i zbog ostanka na prvoj poziciji ATP liste, jer do kraja sezone bukvalno samo u Tokiju ima "lufta"  za osvajanje bodova, pošto brani čak 2.600 sa tri mastersa, u Šangaju, Parizu i Londonu.

Nakon njega, takođe sutra ujutru na centralnom stadionu igra naš supertalenat, Miomir Kecmanović, a protivnik mu je Denis Šapovalov. Srbin i Kanađanin se dobro poznaju pošto su vršnjaci, na ATP turu sastaju po treći put, a u oba navrata bolji je bio momak rođen u Tel Avivu. Ali i pored toga kvota 1,35 na njega je premala jer Beograđanin bez sumnje ima kvalitet da savlada trenutno 32. igrača sveta. I da tako pogura MOZZART kvotu 2,29.

Filip Krajinović će moguće imati nešto teži zadatak pošto je Radu Albot, Moldavac široj sportskoj javnosti možda nepoznat, ali u pitanju je iskusan i prilično kvalitetan teniser. Štaviše, momak iz Kišinjeva je kao 45. bolje plasiran četiri mesta od Somborca, ali je zato dva puta poražen od njega u tri obračuna, poslednji put ove godine u Budimpeštu, ali na šljaci. Ovo bi mogao biti napet susret u tri seta iako je Moldavac u slaboj formi.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara