Đoković ide na starog znanca Raonića: Bolje igra od ostalih visokih igrača, ali mu i lakše čitam servis

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 10:05

Novak govorio i o razvoju tenisa u Srbiji

Protutnjao je Novak Đoković kao brzi voz kroz osminu finala na Australijan openu. Očekivalo se dosta borbe sa upornim, žilavim Dijegom Švarcmanom, ali je srpski as sa 3:0 Argentincu skratio boravak na turniru.

Sve je funkcionisalo kako bi trebalo u igri branioca titule, pa je i on vrlo zadovoljan došao pred novinare posle meča. Novaku će ovo biti 11. put u karijeri da igra u četvrtfinalu grend slema u Melburnu.
Sjajan osećaj. Imao sam nekoliko odličnih mečeva na centralnom terenu, samopouzdanje mi je sve veće, dobro serviram... Danas je bio dobar test, jer je Dijego igrao jako dobro u prethodnim rundama. Izašao sam na teren sa jasnim planom igre, šta bi trebalo da radim i držao sam sve pod kontrolom. Bilo je to solidno izdanje“, ocenio je Đoković.

Izabrane vesti

Sledi mu, kako je i red, najteži test do sada na turniru, duel sa Milošem Raonićem. Momak rođen u Podgorici, a koji odavno živi u Kanadi, stari je Đokovićev znanac: igrali su devet puta do sada, svih devet puta je pobedio Novak.
Raonić nije kao ostali visoki igrači. Njihova prednost je što, sa tom visinom, mogu da pogode gotovo svaki ugao na terenu. Miloš je bolji od ostalih kada se igra razvije, ali istovremeno, imam osećaj da njegov servis mogu da čitam bolje nego Izneru ili Karloviću“.

Pričao je Novak u Melburnu posle pobede i o popularnosti i razvoju tenisa u Srbiji.
Mi nikada nismo imali bogatu tenisku tradiciju, ali odjednom, bez nekog sistema, imali smo troje najboljih na svetu: Anu Ivanović, Jelenu Janković i mene. U dublu Nenad Zimonjić i u singlu Janko Tipsarević su bili među prvih 10. Bila je to sjajna decenija za srpski tenis. To je pomoglo da ovaj naš sport dobije na popularnosti, mnogo dece je odlučilo da uzmu reket u ruke. Problem što nismo mnogo uradili na infrastrukturi, sistem nije ispratio naše uspehe. Smatram da sam i ja odgovoran za to, da radim nešto po tom pitanju kada više ne budem igrao“, rekao je Novak.

Dodao je i Đoković da su u Srbiji i dalje najpopularniji timski sportovi, kao što su fudbal, košarka, odbojka, ali i da ima prostora da se taj zaostatak tenisa za njima smanji.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara