(Reuters)
(Reuters)

Dušan Lajović prvi put u karijeri završio sezonu bez pobede na grend slemu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 04:43

Na startu Ju Es opena poraz od Kineza Jibinga u pet setova

Optimizam u Sinsinatiju, razočaranje u Njujorku. Jasno je i Dušanu Lajoviću da je mogao više, jer je na prethodnom turniru dobio Fransiska Serundula i Janika Sinera (i to bez izguljenog seta), ali se već na početku Ju Es opena njegova misija na završnom grend slemu sezone okončala. Od Srbina je bolji bio Vu Jibing, slavivši u pet setova – 3:2 (6:3, 4:6, 6:2, 4:6, 2:6).

Meč je trajao bezmalo tri sata (dva časa i 57 minuta), a zanimljiv je po tome što su obojica u prve dve deonice osvojili po set, bez brejk priliku rivalu. Lajović je mnogo bolje otvorio duel i tad se činilo da bi bez previđe utroška energija mogao do narednog kola, ali je Azijat uzvratio u drugom. Čak je Duci i u narednom pokazao odlike koje su ga pratile u Sinsinatiju, da bi se ključnim ispostavio početak četvrte deonice, jer je pri vođstvu 2:1 propustio da realizuje dve brejk lopte, posle čega je upao u problem i do kraja se nije izvadio.

Izabrane vesti

Posledica ovog poraza znači da je Dušan Lajović sezonu, kad su u pitanju grend slem turniri završio bez pobede. U Melburnu ga je eliminisao Denis Šapovalov, na Rolan Garosu je predao Kinezu Žangu Žiženu, dok je na Vimbldonu od njega bolji bio Britanac Džan Šoinski. Prvi put u karijeri momak iz Stare Pazove nema nijednu pobedu tokom sezone na najvažnjim svetskim turnirima.

Nisam znao za taj podatak. Usred sezone sam se razboleo, u Madridu sam se još razboleo, a u Parizu sam dobio boginje, od kojih sam se oporavljao duže od četiri nedelje. Za Vimbldon nisam bio ni blizu fizički spreman. Vratio sam se, bio solidan u Hamburgu, a u Kicbilu sam sat vremena pred meč saznao da mi je menadžer preminuo i to me je skroz izbacilo iz ritma. Preskočio sam i Kanadu, nije bilo smisla da idem u tim okolnostima. Dobro je bilo u Sinsinatiju do infekcije nokta, nadam se da će biti bolje što se tiče nepredviđenih okolnosti. Zakazao sam na slemovima, ali vratio sam se na Tur u pravom smislu, 40. sam na Rejs listi i ako nastavim da igram ovako, imam dobre šanse da završim u top 40, možda i više“, istakao je Lajović u izjavi Sportklubu.

Što se tiče, njegovog rivala, usled pobede Vu Jigbina i slavlja Žanga Žižena dan ranije, Kina prvi put u open remi ima dva predstavnika u drugom kolu grend slem turnira. U narednom će Jibing igrati protiv Aleksa de Minora, 13. nosioca.


tagovi

Dušan LajovićUS Open 2023US openTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara