Egzibicija u Zemlji izlazećeg sunca, Đoković deklasirao Puja

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.19. | 09:13

Srpski teniser se za samo 50 minuta igre u Tokiju plasirao u polufinale

Nesrećni Luka Puj je ponovo naleteo na raspoloženog Novaka Đokovića koji je ovog jutra u Tokiju odigrao maestralno i plasirao se u polufinale.

Francuz je ponovo bio "kolateralna žrtva" hladnog i odlučnog majstora iz Beograda, željnog da dokaže pre svega sebi, a potom i svim ostalima da je povreda ramena prošlost i da je spreman da se bori za prvo mesto na ATP listi sa Rafaelom Nadalom do "gorkog kraja". To jest do kraja tekuće sezone koji je veoma blizu. Španac je inače danas i definitivno odustao od mastersa u Šangaju zbog problema sa šakom, te će do kraja sezone igrati samo na mastersima u Parizu i Londonu.

Izabrane vesti

Francuski teniser je, kao i početkom godine kada mu je Nole u polufinalu Australijan opena prepustio samo četiri gema, bio tek nemi posmatrač genija na delu. Ovaj put je prošao nešto bolje, ali samo zato što se igralo u dva seta - 6:1, 6:2. Đoković, koji očigledno nikako "ne leži" Puju, za 50 minuta igre osvojio je čak 52 posto poena na prvi servis Francuza, a 77 na drugi. I samo ovi detalji jasno govore kako je izgledao meč. Prvi reket sveta sada čeka boljeg iz susreta između Belgijanca Davida Gofana i Južnokoreanca Hjeona Čunga sa kojim će se sutra boriti za finale.

Prodorom među četiri najbolja naš as je obezbedio "čistih" 180 ATP poena, pošto prošle godine nije igrao u ovo vreme, ni u Pekingu, niti u Tokiju. Eventualni prodor u finale donosi 300, a titula u prestonici Japana, gde se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1,89 miliona dolara. Ipak, najveći dobitak iz ovog meča je da je potpuno fit, pošto je povreda levog ramena sada već, čini se prošlost, strašno motivisan i spreman.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara