Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Epicentar tenisa je u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 11:18

Na travnatoj podlozi stadiona Štefi Graf danas nastupaju Kvitova, Svitolina, Tim, Beretini

Egzibicioni turnir u Berlinu počeo je juče na sradionu Štefi Graf sa po šest veoma kvalitetna učesnika oba pola, a danas su već na redu polufinala.

U nemačkoj prestonici ovih dana se održava prvo tenisko takmičenje u Evropi sa gledaocima na tribinama nakon fijaska Adrija tura. Mere su tamo naravno daleko restriktivnije nego što su bile ovde, te je i broj navijača na interesantnom sportskom objektu u elitnom Grunevaldu, ograničen. Već je naravno najvaljeno da neće biti ni fudbalskih utakmica i žurki igrača, ne bi li se izbegle greške primećene u Beogradu i Zadru.

Izabrane vesti

Posebno zanimljivo je što je podloga travnata, te je donekle relativno lako odrediti favorite. A to su, zbog brzine podloge, snažnji igrači sa dobrim servisima. Videlo se to juče u prvim mečevima.

A danas su na redu četiri nova okršaja. Prvi kreću muškarci, to jest Mateo Beretini protiv Roberta Bautiste Aguta. Osmi protiv 12. reketa sveta vodi sa 3-1 u međusobnim obračunima i ovaj put mu dajemo prednost. Ali takođe valja očekivati i da će se igrati tri seta.

Od 16 časova u drugom polufinalu rekete ukrštaju Dominik Tim i Janik Siner. Dva sina Alpa, jedan sa austrijske, a drugi italijanske strane teško da će igrati uzbudljiv meč, iako tinejdžer iz Južnog Tirola, tj. Alto Adiđe, predstavlja budućnost belog sporta. Tim je Tim, i kao treći reket sveta ne bi smeo da dozvoli ikakvo iznenađenje.

Kod devojaka prve počinju Elina Svitolina i Anastasija Sevastova kojima je ovo četvrto odmeravanje. Ukrajinka Svitolina, trenutno peti reket sveta vodi sa 2-1 protiv Letonke koja je ipak prošla igrački zenit, te je ovde jasno ko je jak favorit.

Drugi dan takmičenja u Berlinu zatvaraju Petra Kvitova i Kiki Bertens. Čehinja ima daleko više uspeha u karijeri, naročito na travnatoj podlozi od snažne suparnice iz Holandije, te verujemo u njen trijumf. No, Bertens sigurno nije lak zalogaj, s obzirom da je sedma na svetu, te se može očekivati da ovo bude rešeno tek nakon tri seta.


tagovi

Dominik Timbet analizaElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara