(©Reuters)
(©Reuters)

Đere kao na fudbalu: Promašio šanse, stigla ga kazna

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 17:11

Zverev odneo trofej u Hamburgu

Kao u fudbalu: šansa, šansa i kada nema gola iz tih zicer prilika, stigne kazna. Tako je Laslo Đere danas promašio stoprocentne šanse i onda doživeo poraz u finalu turnira u Hamburgu.

Aleksandar Zverev je posle godinu i po dana došao do titule, što mu je ukupno 20. u karijeri. Uspeo je u dva seta, posle velike borbe, da slomi Đerea i odnese trofej – 7:5, 6:3.

Izabrane vesti

Propustio je Laslo priliku da osvoji treći trofej u karijeri, propustio je šansu da skine najveći „skalp“ otkako igra. A, nije bio predaleko...

Veliku priliku je srpski teniser propustio u prvom setu. Kod rezultata 4:4 na servisu je bio Zverev. I došao je Đere do dve vezane brejk lopte (15:40). Nervi nisu izdržali, Nemac se spasao. Ali, tu nije bio kraj, u igri na razliku još dva puta je Laslo stizao na poen od brejka i uzalud. Imao je iskusniji Zverev odgovor na sve i na kraju je sačuvao servis.

U poslednjem gemu u setu došao je Nemac do prvih brejk lopti i drugu je uspeo da iskoristi da povede 1:0.

Došao je Zverev do brejka i u drugom setu za 3:1, uspeo je Đere da uzvrati za 4:3, ali kada je servirao za izjednačenje, ponovo je Nemac uspeo da mu oduzme servis i to ga je odvelo do pobede.

I pored poraza Laslo Đere je obezbedio skok od 19 mesta na ATP listi, pa će od ponedeljka biti drugi najbolje rangirani srpski teniser na 38. poziciji.


tagovi

Laslo ĐereAleksandar ZverevATP Hamburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara