Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Đereov mali šou u prvom kolu Hamburga: Izbacio 23. mesta bolje rangiranog tenisera

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 16:44

Srpski predstavnik uz sijaset sjajnih poena preko Tomasa Martina Ečeverija došao do osmine finala ATP 500 turnira u Nemačkoj

Napravio je Laslo Đere iskorak plasmanom u treće kolo Vimbldona, turnir u švajcarskom Gštadu nakon toga i eliminaciju iz prvog kola najradije bi zaboravio, ali je srpski teniser odlično startovao na ATP 500 turniru u Hamburgu. Uprkos vrlo zahtevnoj prepreci u prvom kolu, oličenoj u 34. teniseru sveta Tomasu Martinu Ečeveriju, Đere je za 108 minuta borbe uspeo da se domogne drugo kola protiv šestog nosioca i 23. mesta bolje rangiranog tenisera - 0:2 (6:7, 3:6).

Popodne obeleženo nekolicinom sjajnih poena i poteza trećeg najbolje rangiranog srpskog tenisera koji nije dozvolio da ga u prvom delu igre demorališe činjenica da mu je protivnik vratio brejk u trenucima kada je servirao za set. Došli su Srbin i Argentinac do taj-brejka, igrali u egalu do 2:2, a zatim je 27-godišnjak iz Sente uzeo sve poene do kraja seta.

Izabrane vesti

Znatno lakši posao Đere je imao u drugom setu koji je trajao 45 minuta, a ključnog brejka domogao se u šestom gemu. Iskoristio je treću šansu za oduzimanje servisa i otvorio sebi auto-put ka pobedi zakazavši meč osmine finala sa boljim iz duela Pelja - Monteiro.

Pobeda kojom je Đere, projektovano, skočio za pet mesta na ATP listi, sa 57. na 52. poziciju. Ukoliko se plasira u četvrtfinale, eto povratka među 50 na svetu. U tom slučaju očekuje ga skok na 47. mesto, dok bi mu osvajanje turnira donelo 27. mesto na svetu što mu je i najbolji rang karijere iz 2019. godine.



tagovi

Laslo ĐereATP Hamburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara