Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Đereova peta pobeda u devet dana: Prvi korak nagoveštava visok plasman i u Kicbilu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 20:28

Srpski teniser savladao Australijanca Kristofera O'Konela sa 2:0 u setovima

Sjajna nedelja je iza Lasla Đerea iako je titula u Hamburgu izostala. Vezao je četiri pobede igrao finale ATP 500 turnira i na kraju poklekao protiv Aleksandera Zvereva. Ipak samo dva dana kasnije, srpski teniser ne oseća posledice neuspeha u borbi za trofej. Trijumfalno je počeo turnir u Kicbilu iz serije 250 gde je sat i 54 minuta savladao 78. tenisera sveta Kristofera O'Konela - 2:0 (6:4, 7:6).

Bio je to peti trijumf momka iz Sente u poslednjih devet dana. Prošlonedeljnim finalom na severu Nemačke kupio je Đere sebi skok za dvadesetak mesta na ATP listi odnosno 38. poziciju na svetu, a već današnjom pobedom nad Australijancem poboljšao je rang. Projektovano mu je 36. mesto. Ako i u narednoj rundi bude bolji od Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda, očekuje ga skok na 33. mesto.

Izabrane vesti

Preživeo je Đere dve brejk lopte u četvrtom gemu prvog seta, da bi tri gema kasnije on oduzeo servis rivalu i napravio ključnu razliku na putu ka vođstvu od 1:0. Drugi set bio je neuporedivo teži i trajao je čak 70 minuta. Posle brejka Đere je poveo sa 4:3, ali je servirajući za meč dozvolio je rivalu da mu oduzme servis bez izgubljenog poena. Ipak, 28-godišnjaku koncentracija nije dodatno popustila, niti je ušao u jednu od karakterističnih serija grešaka. Naprotiv. Zadržao je mirnoću i posle uvodnih 3:3, vezao tri poena i stekao tri set lopte. I više nego dovoljan za plasman u drugo kolo.

Moraće Đere da bude oprezan u borbi za četvrtfinale protiv Sejbota Vajlda. Bez obzira na činjenicu da je Brazilac 117. teniser sveta, ne treba zaboraviti da je ovogodišnjeg osvajača mastersa u Rimu i tada drugog nosioca Danila Medvedeva eliminisao već u prvom kolu Rolan Garosa.


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara