Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Đereu prijaju Hamburg i Argentinci: Srbin u četvrtfinalu ATP 500 turnira

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 17:39

Posle Tomasa Martina Ečeverija, treći reket Srbije srušio i Gvida Pelju

Uživa Laslo Đere u Hamburgu gde je stigao na tri koraka do treće titule u karijeri (Rio De Žaneiro 2019. i Sardinija 2020.). Prijaju srpskom teniseru okršaji sa Argentincima. U prvom kolu ATP 500 turnira na severu Nemačke 57. teniser sveta uzeo je meru daleko bolje rangiranom Tomasu Martinu Ečeveriju, dok je u borbi za četvrtfinale srušio Gvida Pelju, nekada 20, a danas 228. tenisera sveta - 2:1 (6:2, 3:6, 6:3).

Tek drugi put u pet međusobnih okršaja Đere je razoružao Pelju i prekinuo mini-seriju od dva poraza. Furiozno je momak iz Sente otvorio duel, napravio dva brejka u uvodna tri gema i stekao prednost od 4:0. To mu je bilo dovoljno za lagodno i lagano osvajanje prvog seta, dok su se u drugom stvari promenile.

Izabrane vesti

Đere je imao po tri brejk lopte u uvodna dva servis gema rivala, još jednu u trećem gemu u kojem je Pelja izvodio početni udarac, ali je Argentinac preživeo ukupno sedam brejk lopti do sredine drugog seta. Nakon toga, on je zadao udarac našem teniseru, oduzeo mu servis što je bilo dovoljno da nešto kasnije dođe do egala u setovima.

Zadržao je Đere pribranost u odlučujućem periodu, napravio rani brejk i poveo sa 3:0, a Pelja nije bio ni blizu da istopi zaostatak i zakuva situaciju na terenu. Samim tim, Đere će se za polufinale boriti protiv boljeg iz duela slovačkog autsajdera Jozefa Kovalika i trećeg nosioca Lorenca Muzetija.

Današnjom pobedom Đere je obezbedio povratak među 50 najboljih na svetu. Počeo je nedelju kao 57, a novi projektovani renking mu je 47. mesto.


tagovi

Laslo ĐereATP HamburgGvido Pelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara