Federer: Biće mi drago ako Nadal i Đoković obore moje rekorde

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 16:31

Bile su ovo fantastične godine za tenis, kada se pogleda šta smo nas trojica sve ostvarili, kaže Rodžer

Borba za titulu Najboljeg svih vremena uzbudljivija je nego ikad. Rodžer Federer je na 20 grend slem trofeja, Rafael Nadal mu se osvajanjem US opena primakao na jedan razlike, dok je Novak Đoković na 16, ali po svim procenama teniskih stručnjaka, ima najviše „rezervoara“ u sebi za naredne godine.

Iako svi misle da će Federer „izgoreti“ ako mu dvojica najvećih rivala, švajcarski as tvrdi da će mu biti drago ako ga Rafa i Novak preskoče na toj večnoj listi.
Voleo bih, naravno, da moji rekordi traju dugo, dugo, ali u isto vreme, njihovo rušenje je važna stvar, kao što sam ja nadmašio Samprasa. Bio sam tada presrećan. I zato ako me Nadal i Đoković nadmaše, to mi neće predstavljati problem. Za mene je najveća satisfakcija trenutno što mogu da igram u ovim godinama. I što se i dalje borim za trofeje na grend slemovima“, kaže Federer.

Izabrane vesti

On na prvo mesto ističe dostignuća sve trojice velikana.
Videćemo na kraju ko će imati najviše pehara, ali šta da kažem: Bile su ovo fantastične godine za tenis, kada se pogleda šta smo nas trojica sve ostvarili“.

Biološki sat radi protiv Federera. Švajcarcu se bliži kraj karijere, pa je pitanje i sledeće sezone na koliko će turnira biti. Pogotovo što su narednog leta i Olimpijske igre u Tokiju.
Imam plan da igram do Vimbldona, za posle ću videti. Sada me okupira pitanje šta sa Olimpijskim igrama. Već sam o tome pričao sa mojim timom, sa suprugom Mirkom. Odlučiću narednih nedelja. Moram da pronađem pravu ravnotežu između turnira i vremena da provedem sa porodicom“.

Pričao je Federer i o odnosu sa drugim igračima, pa i sa Đokovićem.
Mi smo veoma slični. Važna je stvar da bi uspeo, da moraš da imaš period relaksacije. Naša sezona je naporna, igra se 50-100 mečeva godišnje, nije kao za boksere, koji imaju dve borbe u godinu dana. Zbog toga moraš da budeš opušten i pet minuta pre meča. Ono što je najviše impresionira kod Đokovića je odlučnost kako želi da dobije meč. On kaže sebi „ja ovako igram i to me dovodi do uspeha“. Uz to i ceo njegov proces: kada i kako će da se hrani. Sve mora da bude ispravno. I to strahovito poštujem. On tačno zna kako može da se spremi za određeni trenutak“, naglasio je Rodžer Federer.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara