(©Reuters)
(©Reuters)

Federer otkazao učešće na Australijan openu, Endiju Mariju specijalna pozivnica

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.20. | 02:34

Agent švajcarskog tenisera otklonio dileme

Rodžer Federer propustiće prvi Gren slem u 2021. godini. Toni Godsik, agent švajcarskog tenisera, potvrdio je za AP da Federer neće učestvovati na Australijan openu.

Švajcarac će raditi na povratku na teren i fokusiraće se na oporavak nakon dve operacije desnog kolena. Južna polulopta biće uskraćena za nastup Federera, jer je švajcarski teniser nedovoljno spreman za povratak na teren početkom godine i tempiraće formu za leto, kada će se igrati Vimbldon i Olimpijske igre.

Izabrane vesti

“Rodžer je odlučio da neće igrati Australijan Open 2021. godine. U poslednjih nekoliko meseci mnogo je napredovao. Međutim, nakon savetovanja sa svojim timom, zaključio je da je dugoročno najbolja odluka za njega povratak takmičenju posle Australijan Opena“, rekao je Toni Godsik.


Švajcarac je šest puta podizao pehar namenjen pobedniku na Otvorenom prvenstvu Australije, a u Melburn parku je 2018. godine osvojio poslednju, 20. Gren slem titulu. Od debija 2000. godine na australijan openu, Federer se prvi put neće pojaviti u Australiji.

Australijan open će se ove godine igrati od 8. do 21. februara, a Novak Đoković i Rafael Nadal još ranije su potvrdili da će učestvovati na prvom Gren slemu u novoj sezoni. Endi Mari, nekadašnji svetski broj jedan, trostruki Gren slem šampion i učesnik pet finala Australijan Opena, dobio je specijalnu pozivnicu za prvi Gren slem turnir u novoj sezoni.



tagovi

Australijan openEndi MariRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara