Federermanija zahvatila Latinsku Ameriku

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 15:27

Krajem novembra Švajcarac će igrati mečeve od Buenos Ajresa do Meksiko Sitija, a prvog dana prodaje u Argentini planulo 10.000 ulaznica za egibiciju sa Del Potrom

Kao legendarni kralj Mida, čega god se Rodžer Federer dohvati, makar ne bio teniski reket, to se pretvara u zlato.

Zno se to dobro, te ne samo da mu glavešine belog sporta i velikih brednova koje predstavlja za milione dolara "ne dozvoljavaju" da ode u penziju, već mu pune kalendar što je više moguće. Švajcarcu gotovo da ne prođe sezona, a da ne odigra neki egzibicioni meč ili pak učestvuje na nekom malom turniru, kao što je to bilo pre nekoliko godina u Istanbulu. A on, nemački diasciplinovan, ispunjava sve što je u mogućnosti i usput zarađuje. Za njega se priča da je nedavno, pošto je ubedljivo najpopularniji teniser, a  moguće i sportista na svetu, podigao tarifu za takve događajem sa jednog na dva miliona dolara. Pa ko voli i može, neka izvoli. Poređenja radi, Novak Đoković i Rafael Nadal navodno uzimaju duplo manje.

Izabrane vesti

Ove godine Federer će se tako, na kraju sezone, naći u Argentini gde mu je ugovoren egzibicioni meč sa Huanom Martinom del Potrom koji se polako vraća treninzima nakon povrede kolena. Kako pišu tamošnji mediji, navijači ne pitaju za cenu ulaznice, samo prvog dana prodato ih je preko 10.000, a za drugi ih je ostavljeno oko 3.500. Navala na interenet stranicu koja ih je prodavala bila je tolika da je nekoliko puta padala, inače bi sve karte planule odmah.

Meč će biti održan 20. novembra u dvorani "Parke Roka" u blizini Buenos Ajresa, a Švajcarac stiže u najjužniju zemlju Južne Amerike dva dana ranije. Ubrzo posle dolaska biće domaćin na jednoj eksluzivnoj večeri gde se mesto, naravno plaća i to papareno. Zatim ide u Santjago de Čile na egzibiciiju sa Aleksanderom Zverevim, te se vraća u prestonicu Argentine da ukrsti rekete sa Delpom. Cene ulaznica za taj meč su zaista impresivne te se kreću od 6.000 do 15.000 pezosa, to jest od 95 do 240 evra.

Posle Buenos Ajresa, Federer ide u Kolumbiju, tačnije Bogotu gde će ponovo odigrati meča sa Zverevim 22. novembra, a dva dana kasnije putuje u Meksiko Siti, ali nije poznato šta će tamo raditi. Trenutno njegov agent, Toni Godsik pokušava da u ovaj "obilazak" Južne Amerike ugura i stanicu u Kitu, glavnom gradu Ekvadora.

Po svemu sudeći ovo će biti i poslednji put da ljubitelji belog sporta u tom delu sveta imaju priliku da vide Fedeksa kao aktivnog tenisera, pošto mu je već 38 godina i penzija se neumitno bliži.

(Foto: Shutterstock, Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara