Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

I Cicipas odleteo sa Novakove staze u Parizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 17:56

Grk predao meč posle šest gemova

Najveće iskušenje za Novaka Đokovića na mastersu u Parizu, pre finala, trebalo je da bude sudar sa Stefanosom Cicipasom u polufinalu.

Taj meč je imao posebnu težinu, jer bi Đokoviću i samo plasman u finale trebalo da bude dovoljan da godinu završi kao najbolji na svetu, sedmi, rekordni put.

Izabrane vesti

Ipak, posao je Novaku večeras olakšan jer Cicipasa neće biti u polufinalu. Grčki teniser je u drugom kolu završio put na mastersu u Parizu, a glavni krivac je – povreda. Stefanos je kod rezultata 2:4 predao meč Alekseju Popirinu.

Kako je Cicipas objasnio posle meča pred novinarima, imao je problem sa rukom.

Nikada do sada u karijeri nisam predao meč, ali danas sam to morao da učinim. Morao sam iz predostrožnosti da se povučem, da bih bio spreman za naredni turnir, koji mi je najvažniji. Imao sam problem sa rukom već neko vreme, ali je postajao sve veći poslednjih nedelja“, rekao je Cicipas.

Grk nije želeo da otkrije šta je tačno povredio.

Ne bih baš da govorim o detaljima povrede, koji je deo ruke u pitanju. U svakom slučaju, znam šta moram da radim da bih se oporavio, a igranje iz dana u dan sigurno stvar ne čini boljom. Nije lako predati meč, pogotovo kada je u pitanju veliki turnir, krivo mi je što nisam mogao da igram dalje“, dodao je Cicipas.


tagovi

Stefanos CicipasTenisATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara