Foto: Starsport
Foto: Starsport

I Lajović stao na prvom koraku u Monte Karlu: Dimitrov posle preokreta savladao Srbina

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.04.22. | 22:13

Bugarin ispustio set, pa eliminisao 49. tenisera sveta

Posle Novaka Đokovića, koji je poražen od Davidovič Fokine, put u Monte Karlu na prvom koraku završio je i Dušan Lajović. Srpski teniser koji zauzima 49. mesto na ATP listi poražen je posle dva sata i šest minuta igre od Grigora Dimitrova, a Bugarin je do narednog kola stigao posle preokreta 4:6, 6:3, 6:2.

Lajović je već u prvom gemu stigao do brejka, a rano stečenu prednost potom je očuvao i osvojio set. Srbin je na krilima prednosti ušao u nastavak i pri rezultatu 2:2 stigao do novog brejka, međutim već u narednom gemu viđen je ribrejk, a potom i serija gemova kojima je Dimitrov od 2:3 došao do 6:3 i izjednačenja u setovima.

Izabrane vesti

Ispušteno vođstvo negativno se odrazilo na Lajovića koji je sa dva gema izgubljena na svoj servis ispustio i naredni set, odnosno stavio tačku na učešće u Monte Karlu.

Savladavši 49. tenisera sveta Dimitrov je opravdao ulogu favorita, a očekivano mesto u osmini finala obezbedio je i Stefanos Cicipas koji je savladao Fabija Fonjinija 6:3, 6:0, posle samo sat i 11 minuta igre.

Grk se bolje snašao u uzbudljivom prvom setu protkanom brojnim brejk šansama, a posle stečenog vođstva preostali posao ispostavio se kao rutina s obzirom na to da peti reket sveta u drugom setu nije prepustio ni gem rivalu.


tagovi

ATP Monte KarloMonte KarloDušan LajovićGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara