Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

I munju bi savio: Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 18:10

Ni siloviti servis Karena Hačanova nije bio dovoljan za najboljeg tenisera sveta

Osveta je jelo koje se servira – na šljaci. Mada Pablo Karenja Busta ništa nije kriv za onu diskvalifikaciju Novana Đokovića sa Ju-Es Opena. Ali će svejedno, ako prema očekivanjima prođe Danijela Altmajera, morati da iskusi i kako izgleda kad Đokovića iznerviraš a pritom se pored ne nađe neki linijski sudija koji će da se onesvesti kad vidi lopticu. Jer Novak Đoković se opasno zahuktao u Parizu i uverljivom pobedom nad Karenom Hačanovim od 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:3 i rekordni, 11. put uzastopce stigao bar do četvrtfinala Rolan Garosa.

Hačanovu za utehu: prvi je odvukao Đokovića u set od deset gemova. I to je otprilike to. Šetao je Đoković 198 centimetara visokog “gromovnika“ iz Rusije čas levo, čas desno, preciznim drop-šotovima ga je terao da trči, prepoznatljiv servis Hačanova upijala je delom šljaka, delom Novakov čuveni ritern.

Izabrane vesti

Rus je bio razoružan i pre no što je meč počeo. Jer više nema nikakve dileme, kad Đoković igra svoj najbolji tenis – niko mu ništa ne može.Trudio se Hačanov, ali o Novakovoj dominaciji najbolje govori to što je napravio šest brejkova u tri seta sudara sa rivalom čuvenom po servisu.

U pogledu se videlo koliko je Đoković silno motivisan da posle diskvalifikacije u Njujorku odgovori uzimanjem poslednjeg grend slema ove sezone. A kad je fokus na mestu, ostalo se podrazumeva. Sve je već odavno ispričano o Novakovoj mentalnoj čvrstini. Videlo se to i kada je pri zaostatku 2:4 u drugom setu Hačanov imao tri vezane, a ukupno četiri brejk šanse da se vrati u meč samo da bi se Đoković vratio preokretom za 5:2 i time protivniku izbio iz glave svaku pomisao da bi mogao do iznenađenja.

Isprsio se doduše Hačanov i u trećem setu, posle zaostatka od 0:2 stigao do vođstva od 3:2 i dugo mučio Đokovića potragom za novi brejk. Tu se međutim Rus i istrošio, ostao bez daha, pa je u sedmom gemu Đoković opet brejknuo protivnika, pa još jednom, i tu je bio definitivan kraj. Klasa je na kraju stigla do izražaja, Đoković ide u četvrtfinale, a i tamo će biti izraziti favorit, ko god da mu izađe na crtu.

Inače, pre Đokovićevog meča, Stefanos Cicipas je u balkanskom derbiju savladao Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:6, 6:2 i postao prvi Grk u četvrtfinalu Rolan Garosa. Tamo je i Andrej Rubljev, on je eliminisao Martona Fučoviča sa 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3).

Još sinoć smo dobili i drugu polovinu kostura, Dijego Švarcman će na osvajača US Opena Dominika Tima, legendarni Rafael Nadal – 12 puta osvajač Rolan Garosa – ide na Janika Sinera.

Za kraj, Karenjo Busta, 18. teniser protiv 186. na ATP listi, ne bi tu zaista smelo da bude problema za Špance.


tagovi

Novak ĐokovićKaren HačanovRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara