Aleksandra Krunić (©Reuters)
Aleksandra Krunić (©Reuters)

I Viktor i Aleksandra na korak od glavnog žreba

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.01.21. | 15:06

Prošli u 3. kolo kvalifikacija

Posle Olge Danilović još dvoje srpskih tenisera plasiralo se u 3. kolo kvalifikacija za Australijan open.

Viktor Troicki je, izgleda, rešio da revitalijuzuje karijeru koja je bila u velikom padu tokom 2020. godine. Novi selektor srpske Dejvis kup reprezentacije prošao je i drugu prepreku na putu do glavnog žreba prvog grend slema u sezoni.

Izabrane vesti

Nakon sat i 36 minuta igre Troicki je pobedio Amerikanca Ulisesa Blanka – 7:5, 6:3. Ostao je još jedan duel Viktoru do prvog kola turnira u Melburnu, a protivnik će mu biti Nemac Sedrik-Marsel Štebe, 126. teniser sveta. Jednom su u karijeri igrali jedan protiv drugoga, još pre osam godina na US openu, kada je Štebe slavio sa 3:1.

S druge strane, Nikola Milojević nije uspeo da prođe dalje, eliminisan je od Federika Silve, iako je dobio prvi set - 2:6, 6:1, 6:4.

Korak od plasmana na Australijan open je i Aleksandra Krunić. I njoj je nove godina dobro počela, u 2. kolu kvalifikacija pobedila je Danijelu Segvel nakon nešto više od dva sata igre – 6:2, 2:6, 6:2.

Egipćanka Majar Šerif, 128. teniserka na WTA listi, biće rivalka Krunićevoj u poslednjem kolu kvalifikacija. Do sada nisu igrale jedna protiv druge.


tagovi

Australijan openTenisAleksandra KrunićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara