Isti jezik, isti cilj: Novak protiv Marina za parisko polufinale

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.11.18. | 11:10

Osim Srbina i Hrvata danas igraju Zverev - Hačanov, Sok - Tim i Federer - Nišikori

Grad svetlosti je ove godine obasjao svog četvorostrukog šampiona, Novaka Đokovića vrativši ga na sam vrh svetskog tenisa. A za to mu je bilo potrebno da dobije samo jedabn meč, što je on i uradio. Povreda je presudila Rafaelu Nadalu, a pomogla nešem asu koji je u aprilu, setićete se, bio tek 22. na svetu. 

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Sa takvim osećajem pobede i uspeha Đoković danas ne pre 19.30 časova na mastersu u Parizu nastavlja sa borbama u pokušaju da peti, zapravo šesti put pokori prestonicu Francuske, računajući i Rolan Garos.

Pošto je petak na redu su četvrtfinalni obračuni koji počinju od 14 časova duelom Rusa Karena Hačanova i "Rusa" Aleksandera Zvereva. Iako je ovaj drugi veliki favorit pošto vodi sa 2-0, sumnjamo da je kvota 1,.40 na njega trenutno realna. Hačanov je u ubitačnoj formi, snažni i visoki Moskovljanin teroriše sve redom, osvojio je nedavno turnir u rodnom gradu, u trećem kolu Pariza je savlado Džona Iznera koji se bori za završni mastrs sezone u Londonu... Kada se sve ovo uzme u obzir, pa i to da je Zverev već obezbedio plasman na završni masters u Londonu, smatarmo da je 2,70 na Hačanova odlična prilika. Ako mislite da smo previše optimistični, probajte sa plus gemovima.

Naredni meč igraju aktuelni šampion Džek Sok i Dominik Tim. Amerikanac, koji je prošle godine u uzbudljivom finalu pobedio Filipa Krajinovića, igra katastrofalno ove godine, ali je očigledno inspirisan Parizom. Međutim, Austrijanac pokušava takođe da se probije do Londona, te je veoma motivisan. A i bolji je teniser, u to nema sumnje. Ovaj meč ne bi trebalo da potraje.

Nakon ovog na redu je duel našeg asa sa Marinom Čilićem protiv kojeg vodi sa 15-2, ali treba imati na umu da ga je Hrvat pobedio ove godine u finalu Kvinsa. Istina, Nole mu je odmah uzvratio u Sinsinatiju, ali mu nije bilo lako.

"Igrao sam sa njim, mnogo, mnogo puta i često zajedno treniramo. Poštujemo jedan drugog i odlično se slažemo. A i govorimo isti jezik! Zato se i radujem još jednom odličnom meču sa njim", rekao je Beograđanin koji je, o sudbine, upravo zbog poraza od Čilića pre dve godine baš u Parizu sleteo sa prvog mesta svetske liste.

Teško da će momak iz Međugorja slaviti protiv našeg asa, ali mu sigurno neće dozvoliti da se "lagano prošeta Jelisejskim poljima". Mi ovde verujemo da će biti taj-brejka što MOZZART plaća kvotom 2,25.

Dan u Parizu zatvaraju Rodžer Federer i Kei Nišikori gde je veliki favorit Švajacarc koji vodi sa 6-2 u međusobnim okršajima, s tim što Japanac nije slavio još od 2014. Ali, verujemo da je ovo dobro vreme i dobra prilika da se rizikuje na njega iz dva razloga - Fedeks je pomalo umoran i nije dovoljno motivisan došao u Pariz, a Nišikori juri taj prokleti London. Kvota na Japanca je 2,55, ali treba razmisliti i o tri seta (2,19), a možda i nekoj MOZZART KOMBINAZZIJI sa plus gemovima

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Marin Čilićbet analizaKaren HačanovRodžer FedererKei NišikoriATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara