Dušan Lajović (Reuters)
Dušan Lajović (Reuters)

Iz minusa Duci k'o u Banjaluci: Lajoviću pripao srpski derbi u Hamburgu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 22:32

Miomir Kecmanović uzeo prvi set kao u polufinalu ovogodišnjeg Srpska Opena, ali ponovo morao da čestita zemljaku

Laslo Đere je juče izvojevao veliku pobedu nad Tomasom Martinom Ečeverijem obezbedivši tako plasman među najboljih 16 ATP 500 turnira u Hamburgu, a znalo se da će Srbija tamo imati maksimalno još jednog predstavnika budući da se žreb postarao za srpski derbi Miomir Kecmanović - Dušan Lajović već u prvom kolu. Režirali su drugi i četvrti reket Srbije odličan meč, tri seta i dva sata borbe iz koje je uprkos izgubljenom prvom setu, kao pobedik izašao Lajović - 1:2 (3:6, 6:4, 6:3).

Iz minusa se vratio Duci kao proletos u Banjaluci. Tada su se on i Miomir sastali u polufinalu, takođe je Lajović poklekao u prvom delu igre, ali se u nastavku izdigao i slavio u tri seta... Kasnije došao i do titule Srpska Opena protiv Andreja Rubljova. Posle današnjeg duela Lajović je poveo u međusobnom skoru sa Kecmanovićem sa 2:0 budući da se nikada pre 2023. godine nisu sastajali.

Izabrane vesti

Već u drugom gemu prvog seta Duci se suočavao sa tri brejk lopte. Spasao je sve tri, ali je u osmom gemu drugog seta izgubio sve poene na svoj servis te dozvolio rivalu da odservira za osvajanje prvog seta. Obojica tenisera spasavala su brejk šanse u drugom setu, a Kecmanović će sigurno razmišljati o neizvesnom devetom gemu, verovatno najdužem u čitavom meču. Imao je jednu brejk loptu koju nije iskoristio, da bi Lajović u narednom gemu napravio brejk i izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu nije bilo ni brejka ni brejk šansi do osmog gema. Tada je Lajović oduzeo servis zemljaku i u narednom obezbedio plasman u osminu finala, odnosno zakazao okršaj sa talentovanim Francuzom i 71. igračem sveta Arturom Fisom. Ukoliko savlada 19-godišnjaka, projektovan mu je skok na 53. mesto ATP liste.


tagovi

Miomir KecmanovićDušan LajovićATP Hamburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara