Nik Kirjos (©AFP)
Nik Kirjos (©AFP)

Kirjos ispao sa US Opena, sve se crta za okršaj Ruda i Alkaraza za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 10:22

Hačanov prvi put u polufinalu

Nik Kirjos je rekao da se oseća poraženim. I poražen je bio. Rus Karen Hačanov ga je u nervoznom četvfinalu Ju-Es Opena savladao sa 7:4, 4:6, 7:5, 6:7 (3), 6:4 i plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale.

Izabrane vesti

Osećam da sam izneverio mnoge ljude. Imam utisak da su ova četiri turnira biti jedini zaista važni. Kao da sve počinješ iz početka. Sad moram da čekam Australijan Open. Razoren sam. Srce mi je slomljeno. Ne samo meni, svima koji su želeli moju pobedu. Ali svaka čast Karenu. On je borac, ratnik”, rekao je Kirjos, koji je Njujork stigao pun samopouzdanja posle plasmana u finale Vimbldona u kome nije mogao protiv Novaka Đokovića.

Đokovića nije bilo u Njujorku, rano je ispao i Rafael Nadal, ali Kirjos, po ko zna koji put u karijeri, jednostavno nije izdržao. Talenat je tu, ne i glava koja može da ga isprati. Videlo se to kada je besan na sebe lomio rekete s tim da iz toga nije izvukao ništa pozitivno za sebe. Nikakvu reakciju.

Stoga Hačanov ide na Kaspera Ruda, petog nosioca koji je prethodno izbacio Matea Beretinija sa komfornih 6:1, 6:4, 7:6 (4) i tako nastavio poteru za prvim mesto na ATP listi na koje će se popeti ako ostvari bolji plasman od Karlosa Alkaraza ili ga savlada u finalu.

Alkaraz prvo mora da stigne do tamo, za početak preko Janika Sinera, a zatim i boljeg iz duela Andreja Rubljova i Frensisa Tijafoa, koji je izbacio Nadala. Rud prvo ide na Hačanova, koga je savladao u jedinom prethodnom duelu 2020. godine.

Nemam ja šta sada da izgubim. Smamo hoću da budem spreman i nadam se da će biti dobar meč”, smiren je Hačanov, finalista Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Sigurno je samo da US Open čeka novog šampiona, a ATP lista novog “broja jedan”. Nije tajna da se najveće šanse daju baš Alkarazu i 23-godišnjem Rusu, koji je ove godine igrao finale Rolan Garosa, ali mu je Nadal prepustio samo šest gemova. Opet, to je šljaka, a Rud se ne opterećuje…

Nisam ni znao da bih mogao da postanem svetski broj jedan kada je turnir počinjao. Jeste dodatna motivacija, razlog da nastavim da se borim. Ali ne želim previše da razmišljam o tome”.



tagovi

Nik KirjosUS openKaren HačanovKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara