Nula u belgijskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 22:24

Standard Lijež i Klub Briž odigrali bez golova - 0:0

U belgijskom derbiju između Standarda iz Liježa i Klub Briža nije bilo golova - 0:0. Očekivali su mnogi da bi ovaj duel mogao da donese kvalitetan fudbal i da bismo mogli da gledamo dosta pogodaka, međutim sve je završeno na najnepopularnijem rezultatu. Ruku na srce, nije ni bilo nešto mnogo šansi za golove.

Ukupno gledano Klub Briž je imao više pokušaja, ali generalno to nije bila neka spektakularna utkamica, posebno ne u prvom poluvremenu. Drugih 45 minuta doneli su malo više uzbuđenja, a zrelije šanse imao je domaći tim.

Izabrane vesti

Veću šansu u 61. minutu imaju je Obi Ulare iz Standarda. Skočio je visoko kako bi unutar šestnaesterca ispratio centaršut iz slobodnog udarca, ali je lopta posle udarca glavom otišla za dlaku iznad prečke.

Isti igrač, 12 minuta kasnije, opet nije iskoristio obećavajuću šansu. Pucao ka golu s ivice šesnaesterca. Simon Minjole je vrhunski odreagovao i odbranio mu šut koji je išao pod prečku. I u toj situaciji je Standard bio blizu pogotka.

Imao je i Briž svoju priliku da dođe do celog plena. Rud Vormer je na 10 minuta pre kraja utakmice primio precizan pas, šutirao je ka golu, ali je lopta otišla desno pored stative. I tako je otišla i poslednja prilika za gol u nepovrat.

Mršavih 0:0 na kraju...  Posle ovog meča Klub Briž ima 58 bodova, a ovo mu je treći remi na poslednje četiri utakmice. Standard ima 42 boda i drži petu poziciju.

BELGIJA 1 - rezultati

Utorak

Šarloa - Mehelen 2:1 (0:0)
/Nikolson 65, Fal 81 - Togi 78/

Sreda

Standard Lijež - Klub Briž 0:0

Vasland Beveren - Kortrajk 1:2 (1:1)
/Kobajaši 43 - Lepoan 27, De Sart 65/

Četvrtak

20.30: (2,15) Antverpen (3,45) Genk (3,35)

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara